Raseinių naujienų portalas

Kita

Raseinių rajone briedį sumedžiojusiam vyrui – 6,9 tūkst. eurų bauda

Raseinių rajone briedį sumedžiojusiam vyrui gresia 6,9 tūkst. eurų bauda, antradienį pranešė Aplinkos apsaugos departamentas.

Jo teigimu, medžioklė vyko lapkričio pabaigoje, kai jau buvo išnaudotas sumedžiojamų briedžių limitas. Jo neišnaudojus, briedžius galima medžioti iki gruodžio 15-osios.

Anot aplinkosaugininkų, medžiotojas bandė išvengti atsakomybės – jis paskambino 112 ir pranešė, kad per medžioklę su varovais sumedžiojo ragus numetusį briedį. Tokiu atveju medžioklė būtų laikoma teisėta.

Tačiau į įvykio vietą atvykę aplinkosaugininkai nustatė, kad ragai nebuvo numesti natūraliai, jie galimai buvo nukirsti aštriu įrankiu.

Apklausus medžioklėje dalyvavusius asmenis ir surinkus įrodymus, iš medžiotojo buvo paimtas medžiotojo bilietas ir ginklas.

Tam, kad būtų surinkti visi reikalingi įrodymai, aplinkosaugininkai dėl išsamesnių tyrimų kreipėsi ir į Vytauto Didžiojo universiteto Žemės ūkio akademijos Miškų ir ekologijos fakultetą.

„Galima teigti, kad medžiotojas, kaip įtariama, neteisėtai nušovęs ragų nenumetusį briedį, bandė suklastoti įvykio aplinkybes“, – sakė Kauno gyvosios gamtos aplinkos apsaugos inspekcijos pareigūnas Tomas Godvaiša.

Jo teigimu, asmeniui už šį pažeidimą gresia administracinė nuobauda nuo 800 iki 1800 eurų, padaryta žala aplinkai siekia 5070 eurų.

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us