Raseinių naujienų portalas

NaujienosPolitika

Policijos generalinis komisaras prieš Sausio 13-osios renginius: matome tam tikrų grėsmių

Vilnius, sausio 12 d. (BNS). Sausio 13-osios minėjimas prie Seimo ketvirtadienį vyks saugomas sustiprintų policijos pajėgų, dalis parlamento bus aptverta tvora, bus tikrinami į Vilnių organizuotai atvykstantys autobusai, taip pat pareigūnai pasirinktinai tikrins renginio dalyvius.

Policijos generalinis komisaras Renatas Požėla sako, kad tokių priemonių imtasi, nes į Laisvės dienos gynėjų minėjimą planuoja atvykti ne tik įprastiniai tokių renginių dalyviai, bet ir protesto grupių atstovai.

„Mes informaciją renkame, sekame, kas vyksta elektroninėj erdvėj, kontaktuojame su žvalgybos institucijų vadovais ir tam tikrų grėsmių mes tikrai matome, todėl siekiant užkirsti kelią galimiems tų grėsmių pasireiškimams mes imamės papildomų saugumo priemonių“, – per spaudos konferenciją trečiadienį sakė R. Požėla.

Anot policijos vadovo, jei įprastai į tokius renginius rinkdavosi Laisvės kovų gynėjai, jų artimieji, patriotiškai nusiteikę gyventojai, šiuo metu turima informacijos, kad „rytoj prie šitų asmenų gali prisijungti ir įvairios kitos visuomenės grupės, tai ir protesto grupės ir asmenys, kurie turi kitų intencijų išsakyti vieną ar kitą savo poziciją“.

R. Požėla informavo, kad renginyje dirbs sustiprintos pareigūnų pajėgos, taip pat prie Vilniaus bus įrengti automobilių patikros punktai, prie Seimo bus įrengtas fizinis barjeras, dalis teritorijos aptverta, uždarytas eismas.

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us