Raseinių naujienų portalas

KitaLaisvalaikisPramogos

Jauki ir patogi virtuvė – kaip tai sukurti?

Įprastai virtuvė yra tą namų vieta, kurioje kasdien praleidžiame nemažą laiko dalį. Būtent dėl to labai svarbu pasirūpinti, jog ji būtų patogi bei jauki erdvė, kurioje būtų malonu leisti savo laiką. Net ir keli minimalūs pakeitimai gali jūsų virtuvę paversti komfortiškesne bei susiburti kviečiančia vieta. Tokiu būdu ši patalpa įgauna svarbesnę reikšmę ir funkciją, tai nebėra tik vieta, kurioje gaminamas valgis. Taigi, šiame straipsnyje pateiksime keletą patarimų, kaip sukurti jaukią ir patogią virtuvę savo namuose.

Didelį dėmesį skirkite sėdimoms vietoms

Didelę įtaką jaukumui virtuvėje daro patogios sėdėjimo vietos. Jei norite, jog jūsų virtuvė būtų ta namų vieta, kurioje galėtumėte smagiai leisti laiką su namiškiais, būtina pasirūpinti, jog turėtumėte, kur patogiai prisėsti. Pats paprasčiausias ir populiariausias variantas – virtuvės stalas su aplink išdėliotomis kėdėmis. Tačiau taip pat galimi ir kiti sprendimai. Pavyzdžiui, jei jūsų virtuvėje yra sala, galite ją puikiai panaudoti kaip valgymo vietą. Viskas, ko reikia, aplink ją pastatyti keletą jums patinkančių kėdžių, ypač tam tiktų taip vadinamos baro kėdės. Kaip bebūtų, kad ir kurį iš šių variantų pasirinksite, svarbiausia įsitikinkite, jog išsirinkti sėdimi baldai yra patogūs. Geras pasirinkimas – virtuvės kėdė iš „Varlės“, kuri pasižymi itin geru kainos ir kokybės santykiu, tad neužmirškite pasižvalgyti šioje internetinėje parduotuvėje!

Įneškite šiek tiek spalvų

Be jokios abejonės, spalvos yra dar vienas elementas, kuris gali kardinaliai pakeisti erdvę, suteikdamas jai visai kitokį charakterį. Jei norėtumėte tai išbandyti, galite perdažyti virtuvės sienas ar įnešti tam tikrų dekoro elementų, kurie pagyvintų erdvę. Net ryški staltiesė, rankšluosčiai, kėdės ar tiesiog gėlių puokštė gali labai prisidėti prie jaukios atmosferos kūrimo, tad jei iš karto nenorite žengti tokio didelio žingsnio kaip sienų perdažymas, galite paeksperimentuoti su paprasčiausiais dekoro elementais, kuriuos vėliau bus galima itin lengvai pakeisti. 

Pagalvokite apie apšvietimą

Galbūt nustebsite, tačiau netinkamai parinktas apšvietimas bet kokią erdvę gali akimirksniu paversti niūra bei atgrasia. Būtent dėl šios priežasties būtina atsakingai pagalvoti apie apšvietimą savo virtuvėje. Galbūt tiesiog užteks pakeisti senas lemputes naujomis, kiek ryškesnėmis, o gal tinkamiausias sprendimas būtų įsigyti naujus šviestuvus. Šiuo metu itin populiarus pasirinkimas – įmontuojami LED šviestuvai, kurie erdvei suteikia ne tik daugiau šviesos, bet ir atrodo itin moderniai ir šiuolaikiškai. Taip pat, jei norisi šiokio tokio akcento virtuvėje, galite pasižvalgyti ir originalaus dizaino pakabinamų šviestuvų, kurie virtuvei suteiks daugiau išskirtinumo. 

Perstumdykite ar pakeiskite virtuvės baldus

Dar vienas aspektas, kuris gali neleisti pasiekti tokio jaukumo virtuvės erdvėje, kokio norėtųsi, yra blogai pasirinkti ir/ar netinkamai baldai. Jei jūsų virtuvėje ir taip stinga vietos, o viduryje jos dar yra pastatytas didelis stalas, tuomet rekomenduojama jį pakeisti mažesniu ir galbūt net pakeisti jo vietą, pastatant jį virtuvės kampe. Maža virtuvė – tikrai reikalauja gana nemažai apmąstymų, kaip visus baldus būtų galima sustatyti taip, kad jie neužimtų tiek daug vietos bei jog liktų pakankamai erdvės maisto gaminimui. Iš tiesų kartais pasitarnauti gali virtuviniai kampai, kurie yra gana kompaktiški bei gali padėti sutaupyti šiek tiek vietos. Jei susidomėjote, nieko nelaukite ir įsigykite virtuvinį kampą, kuris geriausiai derės prie jūsų virtuvės interjero.

Atsikratykite nereikalingais daiktais

Netvarka ir ne vietoje esantys daiktai įprastai sukuria nemalonų įspūdį apie tam tikrą vietą, dėl ko norisi jos išvengti. Dėl to rekomenduojama reguliariai atlikti daiktų, esančių jūsų virtuvėje, reviziją bei atsikratyti tais, kurie jau yra nebetinkami naudoti ar tiesiog nebereikalingi. Taip pat galite panaudoti įvairias daiktadėžes, pintus krepšius ar stiklinius indus, leisiančius kai kuriuos maisto produktus ar net virtuvės reikmenis susidėti kur kas tvarkingiau bei estetiškiau. Be viso to, nepamirškite paskirti ir vienos dienos savaitėje, kuri būtų skirta virtuvės tvarkymui. Šiuo pasakymu neturime omenyje tokių kasdienių darbų kaip indų plovimas, tai labiau liečia tokias užduotis, kurioms neturime laiko įprastą dieną, pavyzdžiui, kaitlentės ar kriauklės valymas. 

Taigi, tikimės, jog visi šie patarimai leis susikurti tokią virtuvę, kurioje būtų smagu tiek gaminti, tiek ir leisti laiką su šeima. Jauki aplinka gali net gaminimą paversti kur kas malonesniu užsiėmimu!

Užsk. Nr.02-25

Subscribe
Notify of
guest
1 Komentarai
Naujausi
Seniausi Most Voted
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus
patoguspirkimas.lt

Visą virtuvės baldų komplektą keisti brangoka vien dėl noro atsinaujinti. Mes pasikeitėme stalą ir kėdes į baro. Niekad tokių aukštų neturėjome, tačiau vis žavėjomės, todėl nusprendėme nebežiūrėti, o tiesiog tai patirti.

Contact Us