Raseinių naujienų portalas

Naujienos

Šiaulių ir Telšių apskričių policijos darbuotojai iškilmingai paminėjo Lietuvos valstybės atkūrimo dieną, apdovanoti du raseiniškiai

Šventiniai renginiai prasidėjo nuo parodos atidarymo. Šiaulių apskrities policijos sienas papuošė fotografijų paroda „Šiaulių policija 1918-1940“, tai daugiau nei dvidešimt fotografijų, vaizduojančių Šiaulių policijos gyvenimą ir valstybei tarnavusius žmones.

Parodos sumanytojas, buvęs ilgametis Šiaulių policijos vadovas, o šiuo metu Šiaulių apygardos teismo muziejaus darbuotojas Alfredas Vilbikas pristatė kiekvieną nuotrauką, atskleidė istorinius faktus, papasakojo kaip tuo metu gyveno ir dirbo to laiko ne tik Šiaulių, bet ir visos Lietuvos policininkai.

Parodoje eksponuojamos nuotraukos iš Alfredo Vilbiko, Skirmanto Andriušio ir Petro Kaminsko asmeninių kolekcijų.

Po parodos atidarymo šventė persikėlė į didžiąją policijos salę.

Nepamiršdami pamatinių tautos vertybių, atsakingai naudokimės demokratijos galimybėmis, puoselėkime mūsų tautos kultūrinę savimonę, – sveikinimo kalboje linkėjo Šiaulių ir Telšių apskričių vyriausiųjų policijos komisariatų viršininkas Ramūnas Sarapas.

Kiekvieną didelę šventę lydi ir gausūs apdovanojimai policijos darbuotojams.     

 Lietuvos policijos generalinio komisaro įsakymu Šiaulių ir Telšių apskričių policijos vadovas Ramūnas Sarapas už nepriekaištingą ir pavyzdingą tarnybinių pareigų atlikimą ir Vasario 16-osios Lietuvos valstybės atkūrimo dienos proga pirmojo laipsnio policijos pasižymėjimo ženklu „Angelas Sargas“ apdovanojo Šiaulių aps. VPK Patrulių rinktinės specialistą Vygantą Maskolenko.

Trečiojo laipsnio policijos pasižymėjimo ženklas „Angelas sargas“ įteiktas Raseinių r. PK viršininkui Artūrui Košikui ir to paties policijos komisariato vyriausiajam tyrėjui Ramūnui Čepauskui.

 Šiaulių ir Telšių apskričių vyriausiųjų policijos komisariatų viršininko įsakymu už nepriekaištingą tarnybinių pareigų atlikimą bei Vasario 16-osios – Lietuvos valstybės atkūrimo dienos proga pirmojo laipsnio policijos pasižymėjimo ženklu „Už nuopelnus“ apdovanotas Radviliškio r. PK vyriausiasis tyrėjas Žydrūnas Giedraitis, o antrojo laipsnio policijos pasižymėjimo ženklas „Už nuopelnus“skirtas Šiaulių apskr. VPK Viešosios tvarkos tarnybos vyriausiajam specialistui Rolandui Makauskui, Šiaulių m. ir r. PK vyriausiajam tyrėjui Arūnui Barzinskui, vyresniesiems tyrėjams Kęstučiui Poškui ir Artūrui Talijūnui, tyrėjui Ramūnui Karalūnui bei Telšių apsk. VPK ekonominių nusikaltimų tyrimo skyriaus vyresniajai tyrėjai Ingridai Treimanytei.

Dešimčiai darbuotojų šventės proga pareikštos padėkos.

Po apdovanojimų ceremonijos žodis buvo perduotas minėjimo svečiui, legendinės grupės „Antis“ lyderiui, dainininkui, architektui, vienam iš Lietuvos Sąjūdžio iniciatorių Algirdui Kaušpėdui. Jis pasidalino savo įžvalgomis tema „Kam reikalinga laisvė?“ Svečias prisiminė sudėtingą valstybės istorijos tarpsnį, tautinį tapatumą, kalbėjo apie demokratijos ir laisvės puoselėjimą bei branginimą.

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us