Raseinių naujienų portalas

LaisvalaikisPramogos

Didžiausios 2022m. F1 sezono intrigos

Formulės 1 pasaulis visuomet yra savitas ir išskirtinis. Nors laimintys vairuotojai ganėtinai ilgai išsaugo lyderių pozicijas, tačiau kas keletą metų, vis pasikeičiant techniniams reglamentams, galima tikėtis labai didelių pokyčių ir naujų lyderių. Būtent tai žada ir ateinantis, 2022 metų F1 sezonas, kuriame bus ne tik rekordiškai daug, 23 lenktynės, bet ir visiškai pasikeitęs techninis aerodinaminis reglamentas. Kaip viskas pasikeis – dar nėra aišku, tačiau štai kelios, kol kas didžiausiomis laikomos F1 sezono intrigos, apie kurias mąsto fanai, pačios komandos, lažybų bendrovėsir žurnalistai.

Ar naujasis reglamentas padarys lenktynes įdomesnėmis?

Pastarųjų kelių metų F1 bolidai buvo didžiausi kada lenktyniavę trasose. Itin ilgos mašinos buvo itin greitos ir turėjo labai gerus mechaninio sukibimo su kelio danga, parametrus. Tačiau tuo pat metu, aerodinaminė struktūra buvo tokia, kad bolidai taip skrosdavo orą, jog už savęs sukurdavo labai išblaškyto “purvino oro” (angl. Dirty air) srautus. Dėl jų bolidams būdavo sunku ilgą laiką sekti iš paskos, kadangi turbulencija greitindavo padangų dilimą bei mažindavo mechaninį sukibimą. Vairuotojai ir žiūrovai matė, kad artimų kovų trasose nebūdavo tiek daug, kiek norėtųsi.

Vadovaujantys F1 ir FIA organai nusprendė techniniame reglamente sukurti naujų bolidų apibrėžimą, kad būtų sukuriami purvino oro tiek nebekuriantys bolidai ir lenktyniavimas būtų įdomesnis bei agresyvesnis. Ar taip ir bus? Lieka laukti ir pamatyti!

Kaip elgsis septynis kartus pasaulio čempionas L.Hamilton’as?

Kontraversiška 2021m. Abu Dabio GP pabaiga paliko kartėlį visai Mercedes-AMG Petronas komandai. Tačiau niekas nenukentėjo labiau už L.Hamilton’ą, kuris, rodos, jog jau turi rekordinį, aštuntąjį titulą savo kišenėje. Visgi laimėjo ne jis, o sensacingas pralaimėjimas britui tikrai sumaišė kortas, nes tarpsezoniu jis yra visiškai atsiribojęs nuo medijos ir nėra girdėti jokios informacijos apie jo statusą artėjančiam sezonui. Nors turi galiojantį kontraktą, sklando spekulacijos ir gandai, kad čempionas pavargo ir trauksis. Kaip ten bus iš tiesų? Belieka laukti…

Ko galima tikėtis iš Ferrari?

Tituluočiausia visų laikų F1 komanda jau keliolika metų nelaimi jokio reikšmingo titulo. Tai italams yra nepriimtina, tad rimtai pakeitę komandos struktūrą, daug investavę į 2022 metų bolido kūrimą ir pasirašę sutartį su tikrai daug vilčių teikusiu, bet dar labiau 2021 metų sezone nustebinusiu C.Sainz’u Jr., raudonieji žvangina ginklais ir taikysis į podiumus bei pergales. Daug kas pasiilgo Ferrari sėkmės, tad jų fanai tikisi geriausio.

Ar “El Plan” bus įgyvendintas?

Praėjusio sezono eigoje F1 bendruomenėje paplito savotiškas juokelis – “El Plan”. Taip ispanų komentatoriai rimtai ėmė įvardinti neva kažkokią Alpine komandos filosofiją, 2022 metų bolido konfigūracijai ir titulo medžioklei. Šis planas leistų F.Alonso laimėti trečiąjį čempiono titulą.

Juokelis peraugo į ganėtinai rimtą požiūrį, kuriuo F.Alonso ir net patys technikai pristatydavo komandos mąstyseną apie 2022 metų sezoną. Pasak lenktynininko ir visų komandos atstovų, Alpine yra rimtai nusiteikusi ateinantiems metams ir nori pasinaudoti reglamento keitimu. Visiškai nauja variklio konfigūracija turėtų būti pagrindinis “El Plan” ramstis.

Kaip pasirodys naujoji Miami trasa?

Dėl pandemijos sutrumpintas ir pasikeitęs 2020 metų sezonas F1 atnešė daug praradimų. Nors nepavyko lenktyniauti daug kieno mėgstamose Monrealio, Singapūro, Suzukos, Melburno trasose, tačiau žiūrovai gavo reginius Portimao, Imolos ir Mugello trasose. Lenktynės grįžo ir į Turkiją, Stambulą, kur ilgai vyko iki tol.

Visas minėtas trasas žiūrovai sutiko su dideliu žavesiu, kadangi lenktynės jose buvo inirtingos, karštos ir ganėtinai nenuspėjamos. Pačios trasos turi dvasią ir charakterį, kurio labai stinga naujiems Herman’o Tilke dizainams, kokie yra pvz., Abu Dabyje ar Sočyje.

2022 metų sezonui pristatoma viena nauja trasa – Majamyje, JAV. Šio projekto labai norėjo F1 organizacija, kuri stengiasi prisijaukinti JAV rinką. Ar pačios lenktynės bus įdomios – kol kas negalime pasakyti.

Užsk. 22-02-21

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us