Raseinių naujienų portalas

KultūraLaisvalaikis

Renginiuose nebebus privaloma dėvėti respiratorių, pakaks kaukių

Renginiuose nebebus privaloma dėvėti respiratorių, pakaks medicininių kaukių.

Sveikatos apsaugos ministro Arūno Dulkio priimtais teisės aktų, valdančių koronaviruso pandemiją, pakeitimais, nuo antradienio renginiuose vietoje iki šiol buvusios prievolės dėvėti FFP2 lygio respiratorius įvedama ir alternatyva – medicininės veido kaukės.

Kaip ir iki šiol, kaukių visiškai nedėvėti leidžiama jaunesniems nei 6 metų asmenims ar neįgaliesiems, kuriems tai galėtų pakenkti –  jiems rekomenduojama dėvėti veido skydelį.

Renginio organizatoriai toliau privalės užtikrinti kontrolę, neaptarnauti asmenų be kaukių ir priminti apie šią bei kitas prievoles laikantis saugumo dėl COVID-19.

FFP2 lygio respiratoriai arba medicininės kaukės yra privalomos kino teatruose, komerciniuose ir nekomerciniuose kultūros, pramogų, sporto renginiuose, šventėse, mugėse, festivaliuose ar kituose tam tikrą laiką trunkančiuose organizuotuose žmonių susibūrimuose viešosiose vietose iš anksto numatytu laiku, išskyrus asmenines šventes.

Respiratorius arba medicinines kaukes Sveikatos apsaugos ministerija rekomenduoja dėvėti ir atvirose erdvėse vykstančiuose renginiuose, jei nėra išlaikomas saugus, ne mažesnis kaip 2 metrų, atstumas nuo kitų asmenų, išskyrus šeimos narius.

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us