Raseinių naujienų portalas

KitaPolitika

Tarybos posėdis 150 km/h greičiu: klausimo pristatymui, svarstymui ir balsavimui – vidutiniškai 3 minutės

Šiandien, po ilgos pertraukos, į savivaldybės posėdžių salę rinkosi rajono tarybos nariai. Lietuvoje įvedus karantiną eilę mėnesių politikai svarbius rajonui sprendimus priimdavo nuotolinių posėdžio metu.

Posėdyje dalyvavo 20 iš 25 Tarybos narių. Darbotvarkėje buvo numatyta svarstyti 26 sprendimo projektus.

Posėdį rajono meras A. Bautronis vedė „įjungęs“ penktą pavarą ir viršydamas leistiną greitį. Prie spartaus posėdžio tempo stengėsi pritapti ir sprendimo projektus pristatantys savivaldybės administracijos specialistai, didžioji jų dauguma savo tekstus bėrė greitakalbe.  

Šios dienos posėdyje nedalyvavo „aršiausi“ opozicionieriai: D. Ulickas ir V. Kuzmarskis, tad stebint tarybos posėdį atrodė, kad rajono meras labai skuba kuo greičiau jį baigti, kad tik šie, visuomet turintys ko paklausti politikai, „neįgriūtų“ į salę ir savo klausimais nenukamuotų ir nesuerzintų vieningo ir skubaus valdančiųjų darbo.

Tad nieko keista, kad pritarta ir VšĮ Raseinių ligoninės naujai struktūrai, kurioje nebelieka Akušerijos – ginekologijos skyriaus ir mūsų rajono moterys nebegalės gimdyti Raseiniuose. Artimiausios, tokias paslaugas teikiančios įstaigos yra Kaune arba Šiauliuose. Niekas net nebandė svarstyt ar siūlyti galimybę stengtis išlaikyti šį skyrių, reklamuojant jo teikiamas paslaugas aplinkiniuose – Kelmės, Kėdainių ar kituose rajonuose ir taip padaryti šį skyrių nemažiau populiarų nei pavyzdžiui Ortopedijos – traumatologijos. Šios valdžios principas – uždaryti – ir taip išspręsti problemą.

Nekilo niekam klausimų ir dėl Betygalos gimnazijos struktūros pakeitimo. Ši mokykla dar šiais metais taps tik pagrindine mokykla, nes taip, mažėja vaikų. Tačiau ką mes darysime, kai nuo karo bėgantys ukrainiečiai ir liks gyventi mūsų rajone? Ką mes darysime, jei vaikų skaičius ims ir padidės? Ar yra kokia vizija? Kol kas ji – tik atitikti „normas“.

Šio posėdžio vedimo tvarką galima įvardinti tik viena fraze – rekordinis greitis. Eiliniam raseiniškiui žiūrint tarybos posėdžio transliaciją, prieš tai kantriai neperžiūrėjus komitetų posėdžių (o tam reikia manyti, didžioji dalis paprastų gyventojų nei laiko, nei noro tikrai neturi) turėtų iškilti vienintelis klausimas, apie ką čia kalbama? Meras keletą sekundžių užtrunka perskaityti sprendimo projekto pavadinimą, sprendimą pristatantis specialistas dar pasako, kad svarstyta ir pritarta/nepritarta komitetuose ir viskas – balsuojam. Mes suskaičiavome: rajonui aktualus sprendimo priėmimas, šios dienos taryboje, vidutiniškai užtuko nepilnas 3 minutes. Beje, paskutinio klausimo svarstymo metu, tribūnoje dar stovint specialistui, ne kai kurie socialdemokratų tarybos nariai jau pakavosi lagaminėlius. Taip matyt išreikšdami savo požiūrį į alinantį ir varginantį tarybos nario darbą.

Visą tarybos posėdį galite peržiūrėti patys, užtruksite tik 80 min.

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us