Raseinių naujienų portalas

KitaMaistas

Ukrainiečiams jau išdalinta daugiau kaip 25 tūkst. maisto kortelių

Į Lietuvą nuo karo pabėgusiems ukrainiečiams jau išdalinta daugiau kaip 25 tūkst. maisto kortelių, daugiau nei 31 tūkst. humanitarinių paketų.

Kaip ketvirtadienį pranešė Socialinės apsaugos ir darbo ministerija (SADM), Lietuvoje veikiančios nevyriausybinės organizacijos nuo karo pradžios iki šiol suteikė pagalbą 38 tūkst. nuo karo pabėgusių ukrainiečių.

Pranešime nurodoma, kad siekiant atliepti pagrindinius ukrainiečių vaikų, moterų, senolių poreikius, buvo skirtos papildomos lėšos maitinimo kortelėms – 3 mln. eurų – ir 585 tūkst. eurų maisto paketams.

Pranešama, kad jau yra išdalinta daugiau kaip 25 tūkst. maisto kortelių, 31 tūkst. 90 humanitarinių paketų, 34 tūkst. 200 maisto paketų.

Emocinę ir psichosocialinę paramą per organizaciją „Gelbėkit vaikus“ gavo virš 2,7 tūkst. vaikų iš Ukrainos, kitą pagalbą gavo 1,6 tūkst. ukrainiečių vaikai, parama kūdikio kraiteliu ir kitomis priemonėmis suteikta 48 nėščioms moterims.

Vienkartinės maisto kortelės – 115 eurų vertės – skiriamos žmonėms, kurie į Lietuvą iš Ukrainos atvyko ir užsiregistravo Migracijos departamente ne anksčiau kaip vasario 24 dieną, kai Rusija pradėjo invaziją kaimyninėje šalyje.

Pagalbą Ukrainos pabėgėliams teikia daugiau nei 7,8 tūkst. savanorių, kurie dirba Lietuvos Raudonojo Kryžiaus draugijoje, Lietuvos Carite, Maltos ordino pagalbos tarnyboje, organizacijoje „Gelbėkit vaikus“, Maisto banke.

Higienos paketai į Lietuvą atvykstantiems ukrainiečiams dalinami registracijos centruose Alytuje, Marijampolėje, Vilniuje, Klaipėdoje, Kaune  Šiauliuose ir Panevėžyje. Maisto daviniai dalinami registracijos centruose tik tiems žmonėms, kurie nakvoja registracijos centro patalpose.

Ukrainiečiai, kurie neapsistojo registracijose centruose, gauna savanorių pagalbą registruojantis pagalbos gavimui ir gali higienos paketą bei maisto davinį atsiimti savivaldybių, kuriose apsigyveno, nevyriausybinių organizacijų centruose.

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us