Raseinių naujienų portalas

KitaNaujienos

Lietuvoje registruota 41,9 tūkst. karo pabėgėlių iš Ukrainos

Lietuvoje registruota beveik 41,9 tūkst. karo pabėgėlių iš Ukrainos, 17,5 tūkst. iš jų – nepilnamečiai, rodo penktadienį skelbiami Statistikos departamento duomenys.

Pastarąją parą registracijos centruose arba Migracijos departamento padaliniuose atvykimą deklaravo 512 asmenų, iš jų – 166 nepilnamečiai, 44 vaikai buvo nesulaukę šešerių.

Savaitės atvykstančiųjų iš Ukrainos paros vidurkis, naujausiais duomenimis, siekia 470 ir yra mažiausias per visą laikotarpį nuo piko, pasiekto prieš daugiau nei dvi savaites.

Maždaug trečdalis visų atvykusių ukrainiečių registruota Vilniaus registracijos centre, apie 5,6 tūkst. – Kauno centre, Klaipėdos ir Alytaus centruose atitinkamai registruota po 4,5 ir 4,2 tūkst. migrantų, Šiaulių centre – 2,1 tūkstančio.

Beveik 4,7 tūkst. į Lietuvą atvykusių karo pabėgėlių yra vaikai iki šešerių metų, beveik 12,8 tūkst. – nuo šešerių iki 18 metų. Dar 1,8 tūkst. yra asmenys, vyresni nei 65-erių.

Dauguma atvykusiųjų pateikė prašymus dėl leidimo laikinai gyventi humanitariniu pagrindu. Didžioji dalis jų – moterys ir vaikai.

Jungtinių Tautų duomenimis, nuo Rusijos prieš daugiau nei mėnesį pradėto karo Ukrainoje pradžios iš šalies dėl karo išvyko 4,3 mln. gyventojų, dar per 7,1 mln. asmenų buvo priversti palikti savo namus.

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us