Raseinių naujienų portalas

NuomonėsPolitika

Liberalkoservatoriai meta iššūkį sveikam protui ir demokratijai Lietuvoje

Seimo skilimas, kuris gali reikšti priešlaikinius rinkimus

I raundas

Viskas prasidėjo dar birželio 8 d., kai LR Seimo valdančiuosius pagaliau pasiekė 56 opozicijos surinkti parašai (nors pakaktų ir 29) su inicijuota interpeliacija Žemės ūkio ministrui Kęstučiui Navickui. Kitaip tariant, su noru pasiųsti jį ten, kur Ukraina pasiuntė Rusijos laivą. Opozicijoje esančių Seimo narių teigimu, K. Navickas – nekompetentingas, arogantiškas, negirdintis nei žemdirbių organizacijų, nei mokslininkų, nei savivaldos atstovų argumentų, vykdo vien savo partijos politines užduotis, nekreipdamas dėmesio į katastrofišką žemės ūkio padėtį Lietuvoje. Valdantieji apsižiūrėję, kad trečiadienį ministrui atstatydinti balsų gali užtekti, nutarė kolegas išdurti. Jie nutraukė posėdį paskelbdami pertraukėlę iki rytojaus.

Kaip teigia Seimo narys J. Pinskus (šaltinis: „OpTV“) vėlai vakare Seimo nariai gavo žinutes su raginimu rinktis 8 val. ryte (įprastai Seimo posėdžiai prasideda 10 val.).

8 valandą ryto susirinkę 64 liberalkonservatoriai nusprendė, kad ministras yra idealus, visi priekaištai nepamatuoti, o Lietuvos žemės ūkio, valdant K. Navickui, laukia puikus, nors ir neilgas, gyvenimas.

Gerda Juškevičienė

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us