Raseinių naujienų portalas

KultūraLaisvalaikis

Vaikų ir jaunimo festivalis „SKRYDIS“ Gervinėje

Vaikystė – tai lyg skrydis. Skrydis nuo kalniuko, skrydis nuo čiuožyklos ar kaip oro balionu, su daug emocijų, šypsenų ir beprotiško noro dar…

Gervinės kaimas visuomet buvo išskirtinis tuo, kad čia vykstant bet kokiam renginiui, niekada neužmiršdavome ir jaunosios kartos atstovų – visada pasirūpindavome, kad jiems nereikėtų nuobodžiauti.

Vykdama kitus renginius ir jau turėdama savo vaikų, visada atkreipiu dėmesį, kas bus siūloma mažiesiems.

2022 metai yra paskelbti jaunimo metais, todėl man, kaip jaunosios kartos atstovei ir Raseinių rajono kultūros centro kultūrinių renginių organizatorei, kilo idėja suorganizuoti tokį renginį, kuriame butų veiklų visiems – nuo mažo iki didelio, tinkančių turintiems įvairius pomėgius ir poreikius.

Taip ir gimė idėja surengti Gervinės kaime, ten kur gimiau ir augau, vaikų ir jaunimo festivalį „Skrydis“.

Birželio 18 d. praūžė festivalis, kurio metu vyko įvairios edukacijos, pramogos vaikams, jaunimui, tėveliams, seneliams bei mūsų rajono jaunųjų atlikėjų koncertas. Festivalį simboline daina „Skrydis“ atidarė neeilinė solistė Evelina Dubauskaitė. Pirmoje koncerto dalyje pasirodė vaikai, tai: šokių klubo „Vilnis“ mažylių grupė MINI V bei vaikų grupė VIVI  Squad (vadovė Viltė Rinkevičiūtė), šokių studijos „Svajonė“ kolektyvai (vadovė Laura Balserienė), akordeonu grojo Vakaris Rimkus, klarnetu – Kostas Elzbergas, ukulėle kūrinius atliko Gabrielė Pašvenskaitė, dainavo Dovilė Vasiliauskaitė, o gitara jai pritarė Domas Norbutas, dainavo RRKC Paliepiuose merginų Elizos Aputytės ir Kamilės Venclovaitės vokalinis duetas (vadovė Vaida Aputytė). Antroje koncerto dalyje pasirodė Raseinių krašto jaunimas, kai kurie iš jų jau studentai. Tai nuostabaus balso savininkė, daugelio konkursų dalyvė, laureatė Austėja Kuzmarskytė, pianinu jai pritarė Domantas Pranckūnas, nostalgiškoji solistė Kristina Dapkutė, kūrėja, atlikėja, muzikantė, sceną sudrebinusi Evelina Dubauskaitė,  RRKC „Dainos studija“ merginos Joana ir Jogailė (vadovė Toma Augustanavičienė), charizmatiškasis ir nuotaikingas Edas Vieta.

Viso festivalio metu vyko nemokamos pramogos, kurias dovanojo mūsų draugai ir partneriai.

Raseinių rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuro komanda dar koncerto metu visus pakvietė aktyviai ir sveikai leisti vasarą, o jų simbolis Lūšiukas surengė nuotaikingą masinę mankštą. Vėliau savo kiemelyje kvietė visus dalyvauti užsiėmimuose, atlikti įvairias sveikatą stiprinančias užduotis, mokė kaip atlikti pirmąją pagalbą ar dirbtinį kvėpavimą. Atlikę užduotis visi dalyviai buvo apdovanoti puikiais prizais. Direktorė Rasa Simonavičienė sako, kad buvo išdalinta net 100 prizų, vadinasi edukacijose dalyvavo didelis skaičius dalyvių.

Raseinių rajono policijos komisariato pareigūnas Darius Jonaitis taip pat vykdė edukaciją – galėjome susipažinti iš arčiau su policijos pareigūno profesija, pasėdėti policijos automobilyje ar net apsivilkti uniformą.

Raseinių Marcelijaus Martinaičio viešosios bibliotekos kiemelyje buvo galima pasigaminti knygoms skirtukų, vyko „Smalsučių protmūšis“, edukacija „Knygiukai“.  Kiemelis buvo labai išraiškingas.

Piešinėliais ant veidukų kvietėme pasipuošti pas Rimantę Nacienę,  kaimų bendruomenės „Sujainiai“ tarybos narę. Su Rimante nusprendėme vykdyti kultūrinius – edukacinius mainus renginiuose. Rimantė džiaugsmą suteikė net 52 vaikams!

Veikė batuto linksmybės, lauko žaidimai, mažesnieji galėjo piešti, važinėti mašinėlėmis, statyti pilis iš kaladėlių.

Bene didžiausia ir smagiausia pramoga buvo putų šou! Emocijos, šypsenos ir krykštavimas išdavė, kad vaikams labai gera.

Festivalį vainikavo Raseinių rajono kultūros centro gyvo garso grupė „Bandom“ (vadovas Arūnas Karnauskas).

Visiems koncerto atlikėjams, prisidėjusiems prie renginio programos buvo atsidėkota saldžiomis bei atminimo dovanomis, kurias įsteigė Gervinės kaimo bendruomenė, Raseinių rajono kultūros centras ir Raseinių rajono savivaldybės meras Andrius Bautronis. Mero sveikinimus ir linkėjimus perdavė Raseinių rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Irma Juknevičienė.

Džiaugiamės visi, kad į renginį atvyko tikrai didžiulis būrys dalyvių, jaunų šeimų ir žiūrovų.

AČIŪ visiems dalyviams, visiems prisidėjusiems prie festivalio organizavimo, AČIŪ visiems, kurie atvyko, AČIŪ už šypsenas ir teigiamas emocijas.

AČIŪ Gervinės bendruomenės tarybai, būriui pagalbininkų ir savo šeimai.

Iš žinučių srauto, galiu drąsiai teigti, kad renginio idėja pasiteisino 100 procentų! Ir tikriausiai…. teks kartoti. Ir būtinai pakartosim, tik dar su didesniu trenksmu ir naujomis pramogomis bei idėjomis!

Renginio organizatorius – Raseinių rajono kultūros centras Gervinėje

Renginio partneris – Gervinės kaimo bendruomenė

Teksto autorė RRKC kultūrinių renginių organizatorė Žaneta Vaištarienė

Nuotraukos Vytaliaus Judicko ir Deivydo Grabausko

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us