Raseinių naujienų portalas

Naujienos

Sveikindami Ukrainą Nepriklausomybės dienos proga Lietuvos vadovai linki pergalės

Sveikindami Ukrainą 31-ųjų nepriklausomybės metinių proga Lietuvos vadovai jai linki pergalės ir įsitvirtinti Europos šalių šeimoje.

„Šią prasmingą dieną minint tokiu įtemptu metu, besitęsiant Rusijos karui, linkiu Jums, Jūsų šaliai ir visiems jos gyventojams kuo didžiausios stiprybės ir susitelkimo. Ukraina nugalės. Lietuva visada buvo ir bus su Jumis“, – rašoma trečiadienį paskelbtame prezidento Gitano Nausėdos sveikinime Ukrainos vadovui Volodymyrui Zelenskiui.

Anot jo, Lietuvos žmonės žino, ką reiškia gyventi agresoriaus pašonėje, todėl yra neabejingi Ukrainai ir nepaprastą drąsą bei ryžtą demonstruojantiems jos žmonėms.

G. Nausėda patikino, kad Lietuva ir toliau visapusiškai rems Ukrainą teikdama karinę, humanitarinę, finansinę ir ekspertinę paramą.

„Ir toliau telksime demokratinės tarptautinės bendruomenės partnerius teikti Ukrainai nenutrūkstamą, ilgalaikę ir visokeriopą pagalbą bei didinti spaudimą agresoriui. Būsime kartu su Ukraina iki pergalės. Su visa tarptautine bendruomene esame pasirengę padėti įgyvendinant Ukrainos atstatymo planą“, – tvirtino jis.

Seimo Pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen Ukrainos parlamentui linkėjo ištvermės, susitelkimo dirbant tautos labui, nutraukiant brutalią agresiją ir atkuriant vientisą šalies teritoriją.

Ji teigė, kad ukrainiečiai kovoja ne tik už savo, bet ir visos Europos laisvę bei suverenitetą.

„Tikime Jūsų tautos vienybe ir ryžtu žengti iki galutinės pergalės, įsitvirtinti Europos Sąjungos ir NATO šeimoje. Esame ir būsime su Jumis šiame kelyje“, – sakė Lietuvos parlamento vadovė.

Ukraina nepriklausomybę nuo Sovietų Sąjungos paskelbė 1991 metų rugpjūčio 24 dieną, Maskvoje žlugus pučui.

Tačiau 2014 metais Rusija aneksavo Ukrainai priklausiusį Krymo pusiasalį, o šių metų vasario pabaigoje pradėjo invaziją į šią šalį.

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us