Raseinių naujienų portalas

KitaLaisvalaikis

Pagrindinės klaidos, kurias daro žmonės, valydami ir plaudami savo automobilį

Reguliarus automobilio valymas bei plovimas turėtų būti svarbus aspektas kiekvienam automobilio savininkui. Nuo to, kaip gerai atliksite šią užduotį, priklausys ne tik tai, kaip atrodys jūsų automobilis, bet ir kiek malonu bus juo važiuoti. Automobilio plovimą ir valymą galite patikėti tuo užsiimančioms įstaigoms, plovykloms, arba tai atlikti patys. Turint reikiamas priemones, išties galima pasiekti itin gerų rezultatų bei sutaupyti. Visgi, dažnai automobilių savininkai, pasirinkę šį kelią, daro nemažai klaidų, prižiūrėdami savo transporto priemonę. Tad, kad būtų galima jų išvengti, šiame straipsnyje įvardinsime pagrindines klaidas, kurių reikėtų vengti, valant ir plaunant automobilį.

Automobilio plovimas atokaitoje

Greičiausiai nustebsite, tačiau vienas pirmųjų dalykų, ko rekomenduojama vengti, plaunant savo transporto priemonę – tai daryti saulės atokaitoje. Taip yra dėl to, nes esant kaitriausiai saulei bei jai spiginant tiesiai į mašiną vanduo išgaruoja greičiau nei yra nuvalomas, todėl ant automobilio kėbulo lieka žymės nuo vandens bei naudojamų ploviklių. Taigi, ruošdamiesi plauti savo automobilį, planuokite tai daryti vėsesniu paros metu – anksti ryte arba vakare, ypatingai tai galioja šiltajam metų laikui. 

Naudojamas indų arba skalbinių ploviklis

Gali pasirodyti, jog indų arba skalbinių ploviklio naudojimas, plaunant mašiną, yra geras būdas sutaupyti bei visiškai nekenksmingas pasirinkimas. Tačiau kad ir kaip tai atrodytų praktišką, nesiūlome to bandyti. Automobilio priežiūrai būtina naudoti specialiai tam sukurtas priemones, kadangi visi namuose naudojami plovikliai gali pakenkti automobilio dažams ar vaškui. Tokių automobiliams skirtų priemonių pasirinkimas yra be galo platus, todėl tikrai kiekvienas ras savo poreikius geriausiai atitinkantį produktą. 

Plovimas netinkama eilės tvarka

Nuo kurių automobilio dalių pradėsite jį plauti, yra itin svarbu bei gali daryti įtaką galutiniam rezultatui. Pirmiausia pradėkite nuo padangų, kadangi būtent jos įprastai yra pati nešvariausia automobilio dalis. Pasilikdami padangų valymą kaip paskutinį darbą, rizikuojate, jog jau ant nuvalyto automobilio kėbulo pateks smėlio ir purvo. Kuomet padangos bus nuvalytos, pereikite prie kėbulo. Jį iš pradžių nuplaukite vandeniu, kad pašalintumėte visus nešvarumus, kurie šluostant galėtų palikti įbrėžimus. Šluostykite iš viršaus į apačią, jog išvengtumėte likusių nešvarumų nuo padangų ir ratlankių patekimo atgal ant kėbulo. Galiausiai, nuvalykite langus – tokiu būdu išvengsite žymių nuo vandens lašų. 

Senų rankšluosčių ar marškinių naudojimas automobiliui plauti

Senų rankšluosčių bei marškinių naudojimas automobiliui plauti tikrai nėra gera mintis. Dažniausiai medžiagos, iš kurių jie yra pagaminti, būna per šiurkščios tokiam darbui atlikti, todėl ant automobilio gali likti įbrėžimų bei įvairių dryžių, gadinančių bendrą jo vaizdą. Atminkite, jog priemonių pasirinkimas prisideda prie galutinio rezultato, todėl vietoje to naudokite minkštas, aukštos kokybės sugeriančias šluostes, švelniai pašalinančias nešvarumus nuo automobilio. Taip pat itin pasitarnauti gali ir aukšto slėgio plovyklos. Pasirinkus tinkamą antgalį, jomis galima nuplauti tiek automobilio išorę, tiek išvalyti jo saloną. Jei susidomėjote, didelį jų asortimentą geru kainos ir kokybės santykiu rasite šioje nuorodoje – https://www.varle.lt/auksto-slegio-plovyklos/

Naudojama per daug vaškavimo priemonių

Be jokios abejonės, automobilio vaškavimas, siekiant jam suteikti papildomą apsaugos sluoksnį, yra tikrai protingas žingsnis, tačiau tik tada, kai tai daroma teisingai. Dauguma žmonių galvoja, jog kuo daugiau automobilio vaškavimo priemonės panaudos, tuo geresnį efektą gaus. Tačiau tai tikrai nėra tiesa. Per storas vaško sluoksnis su laiku gali pakenkti jūsų automobilio dažams, tad stenkitės nepersistengti. Plonai padengta vaškavimo priemonė taip pat suteiks visą reikiamą apsaugą jūsų automobiliui!

Nesirūpinimas automobilio salono kvapu

Kad tiek keleiviams, tiek vairuotojui būtų malonu keliauti automobiliu, svarbu ne tik salono švara, bet ir jame vyraujantis kvapas. Būtent dėl to automobilių kvapai neturėtų būti užmirštami. Rinkitės iš skirtingų aromatų bei skirtingų pavidalų gaiviklių: lapelių, skystų, granulinių, gelinių bei kitų. Malonus ir neįkyrus kvapas suteiks erdvei jaukumo bei daugiau komforto. Tiesa, automobilio gaivikliui nebeskleidžiant kvapo, nepamirškite jo pakeisti nauju. Tokiu būdu pavyks visuomet palaikyti gaivą automobilio salone.

Taigi, tikimės, jog šis straipsnis buvo naudingas ir padės apsisaugoti nuo klaidų, pačiam rūpinantis savo automobilio švara. Sėkmės!

Užsk.: 2022/09/26

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us