Raseinių naujienų portalas

KitaVerslas

Patikėjus personalo administravimą išorės specialistams, galima daugiau laiko skirti aukštesnio lygio personalo valdymo procesams įgyvendinti

Emplonet personalo atrankos Kaune, Vilniuje ir kituose Lietuvos miestuose daugybei darbdavių suteikė galimybę tinkamiausius, aukščiausios kompetencijos specialistus, įskaitant įvairių grandžių vadovus bei IT sektoriaus specialistus, į savo komandas pritraukti labai greitai. Darbas suformavus personalo komandą nesibaigia, o tik prasideda: personalas nuolat turi būti tinkamai valdomas, motyvuojamas ir, žinoma, administruojamas. Pastarasis procesas yra labiausiai formalizuotas, reikalaujantis specifinių žinių, kruopštumo bei daugybės laiko.

Personalo administravimas prasideda darbuotojų įdarbinimo procedūromis

Pasirinkti specialistai organizacijoje darbą pradeda oficialiai juos įdarbinus – tai viena iš personalo administravimo funkcijų. Įdarbinimo procedūros susideda iš įdarbinimo dokumentų parengimo, naujai priimto darbuotojo asmens bylos suformavimo bei pranešimo apie darbo santykių pradžią pateikimo SoDrai. Šios techninės užduotys turi būti atliekamos savalaikiai bei laikantis įstatyme numatytų procedūrų, todėl turi būti patikėtos kompetentingiems specialistams.

Einamųjų personalo reikalų administravimas – „stambiausia“ personalo administravimo procedūrų grupė

Atsižvelgiant į tai, kad organizacija yra gyvas organizmas, kurioje nuolat vyksta įvairūs planuoti bei neplanuoti pokyčiai, tikėtis, kad personalo administravimas pasibaigs įdarbinimo procedūrų atlikimu yra naivu. Įdarbinus darbuotojus, darbas su personalu visomis prasmėmis tik prasideda, todėl ir einamųjų reikalų administravimas yra gausiausia įvairiausių techninių užduočių, susijusių su personalu, grupė.

Viena iš einamųjų personalo administravimo užduočių yra nuolatinis darbuotojų asmens bylų tvarkymas. Žodis „nuolatinis“ yra vartojamas ne be reikalo: asmens bylos yra pildomos nuolat, pridedant įvairius įsakymus, kvalifikacijos kėlimą patvirtinančius dokumentus arba jų kopijas, pažymas ir kt. dokumentus.

Darbo sutarčių pakeitimai taip pat yra būtina ir viena iš itin daug specifinių žinių reikalaujančių einamųjų personalo administravimo užduočių. Darbo sutarties pakeitimai, atsižvelgiant į pokyčius teisinėje bazėje bei pačioje organizacijoje, yra neišvengiami bei turi būti atliekami savalaikiai. Pažymėtina, kad darbo sutarties sąlygos gali būti keičiamos tiek darbdavio, tiek darbuotojo  iniciatyva.

Įsakymų rengimas – tai dar viena iš einamųjų personalo administravimo užduočių. Organizacijos veiklos bei personalo įsakymų kiekis, priklausomai nuo organizacijoje vykstančių procesų ir kitų veiksnių, dažniausiai būna tikrai didelis, o tai reiškia, kad tam turite skirti tikrai nemažai laiko. Be to, įsakymai turi būti parengiami tinkamai, todėl tam, žinoma, reikia ir raštvedybos bei teisinių žinių.

Einamųjų personalo administravimo užduotys asmens bylų tvarkymu, darbo sutarčių pakeitimais bei įsakymų rengimu neapsiriboja. Šis procesas taip pat apima tokias technines užduotis, kaip neatvykimų į darbą administravimas, įvairių  drausminių nuobaudų dokumentų parengimas, pranešimų SoDrai teikimas, darbo laiko apskaitos žiniaraščių rengimas, periodinių sveikatos patikrinimų kontrolė ir organizavimas ir t. t.

Personalo administravimas baigiasi atleidimo procedūromis

Darbo santykių pabaiga, kaip ir darbo santykių pradžia, turi būti tinkamai įforminama, vykdant atleidimo procedūras. Pažymėtina, kad baigiant darbo santykius bet kuriuo LR Darbo kodekse numatytu pagrindu turi būti tinkamai parengti darbo santykių pabaigą reglamentuojantys dokumentai bei pateikiamas pranešimas SoDrai.
Jeigu šiuo metu sukate galvą, kaip palengvinti personalo administravimo procedūras, sutelkiant daugiau dėmesio į personalo motyvavimą, kvalifikacijos kėlimą, darbo našumo didinimą ir t. t., Jums gali padėti ilgametę patirtį darbuotojų administravime turintys išorės partneriai. Pasidomėję šia paslauga plačiau suprasite, kad ji šiuo metu yra būtent tai, ko ieškote.

Užsk.: 2022/09/26

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us