Raseinių naujienų portalas

NaujienosPolitikaRinkimai 2023

Kandidatams į savivaldą baigiasi terminas pateikti parašus

Kandidatams savivaldybių tarybų ir merų rinkimuose ketvirtadienį baigiasi terminas pateikti parašų rinkimo lapus savivaldybių rinkimų komisijoms.

Parašų rinkti nereikia toms partijoms, kurios per praėjusius savivaldybių tarybų rinkimus toje savivaldybėje jau kėlė kandidatą į merus ir kandidatų sąrašą.

Parašų skaičius priklauso nuo savivaldybės gyventojų skaičiaus: daugiausiai reikia surinkti Vilniaus mieste – 1750, Kaune – 1230, Klaipėdoje – 840, o mažosiose savivaldybėse, tokiose kaip Neringa, Rietavas ar Kalvarija, pakanka šimto parašų.

Kaip skelbia Vyriausioji rinkimų komisija (VRK), savo parašu paremti pretendentus į kandidatus gali tik nuolatiniai tos savivaldybės rinkėjai, tai yra, jei rinkėjas gyvena Vilniuje, tačiau gyvenamąją vietą yra deklaravęs Palangoje, jis gali pasirašyti tik už Palangos savivaldybėje kandidatuojančius asmenis.

Pasirašyti už patinkantį kandidatą ar kelis iš jų galima popieriniuose parašų rinkimo lapuose arba elektroniniu būdu rinkėjo puslapyje.

Galutinis registruotų kandidatų sąrašas VRK interneto svetainėje bus skelbiamas ne vėliau kaip iki rinkimų likus 30 dienų – vasario 3 dieną. 

Savivaldybių tarybų ir merų rinkimai vyks kovo 5 dieną.

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us