Raseinių naujienų portalas

KitaMaistasVerslas

Raseinių rajone išaiškinta nelegali mėsos gamintoja ir tiekėja

Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) Kauno departamento inspektoriai, bendradarbiaudami su Valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) specialistu atliko neplaninį patikrinimą pagal pranešimą Požėčių gyvenvietėje ir aptiko nelegalų mėsos gaminių cechą su lauko rūkykla. Maistas buvo ruošiamas antisanitarinėmis sąlygomis tam nepritaikytose ūkinėse patalpose, neužtikrinant maisto saugos bei kokybės. Šiuo maistu buvo prekiauta internete. Neregistruota gamintoja teigė dešras bei lašinius gaminusi savo reikmėms, o pardavinėjusi neva nedidelį perteklių. 

„Tai dar vienas atvejis, kai akylūs vartotojai pilietiškai praneša apie pažeidimus ir atskleidžiama dar viena nelegali veikla. Sąmoningi žmonės supranta riziką, įsigyjant neaiškios kilmės produktus iš nelegalių prekeivių – neįmanoma nustatyti nei produkto kilmės, nei sudėties, o kadangi mėsos gaminių fabrikėlis veikė nepritaikytose patalpose, neatmestina ir didžiulė kryžminės ar cheminės taršos tikimybė. Jei žmonės liautųsi gundęsi žemesnėmis kainomis bei įsitikintų, kad perka tik iš legalaus pardavėjo, tokių nelegalių prekeivių būtų žymiai mažiau, o gal ir pavyktų visiškai išgyvendinti šį ydingą reiškinį“, – svarsto VMVT Kauno departamento vyriausiasis specialistas – maisto produktų inspektorius Modestas Žalnieraitis. 

Apžiūrėjus ūkinės paskirties patalpas ir lauke įrengtą medinę rūkyklą, VMVT inspektoriai ten rado 30 kilogramų įvairių kiaulienos gaminių, o ūkinio pastato viduje esančiame šaldiklyje – dar 40 kilogramų šaldytos kiaulienos žaliavos. Įsigijimo dokumentų šeimininkė nepateikė, o paaiškinime teigė mėsą pirkusi iš vietos ūkininkų, sūdžiusi ir rūkiusi, kepinusi spirgučius bei gaminiais aprūpindavusi šeimyną, o nedidelį mėsos gaminių perteklių parduodanti per skelbimus internete.  

Kadangi nustatyta nelegali prekyba, tyrimą pradėjo VMI. Tuo tarpu, VMVT Kauno departamentas uždraudė nelegalią veiklą, nurodė sunaikinti nelegaliai pagamintų produktų bei neaiškios kilmės mėsos žaliavų. Pažeidėja įpareigota VMVT pateikti mėsos gaminių bei žaliavų sunaikinimą įrodančius dokumentus. Šiuo metu vyksta administracinė teisena.

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us