Raseinių naujienų portalas

KitaKriminalai

Amfetaminą slėpė prie Kalnujų miške, po stulpeliu „Kasinėti draudžiama“

Šiaulių apygardos teismas paskelbė nuosprendį baudžiamojoje byloje, kurioje kaltu pripažintas Jurbarko miesto gyventojas M. L. dėl neteisėto disponavimo labai dideliu kiekiu psichotropinėmis medžiagomis. Nors kaltinamasis savo kaltės nepripažino, teismui pakako faktinių duomenų visumos pripažinti jį kaltu padarius jam inkriminuotą nusikalstamą veiką.   

Nustatyta, kad M. L. 2020 metų birželį turėdamas tikslą gauti neteisėtas pajamas, Jurbarko mieste ir rajone platino psichotropines medžiagas – MDMA. Vyras per du kartus asmeniui už 2100 eurų pardavė labai didelį kiekį – ne mažiau kaip 105, 253 g –  psichotropinės medžiagos MDMA.

Kaltinamasis neteisėtai disponavo ir pasikėsino platinti labai didelį  kiekį psichotropinės medžiagos – amfetamino. Nustatyta, kad M. L. 2020 metų liepos 28 dieną, laikotarpiu nuo 14.50 val. iki 15.12 val. iš Jurbarko rajono automobiliu „VW Touran“, neteisėtai gabeno 319,047 g. amfetamino, kurį   jis Raseinių rajone, Kalnųjų seniūnijos ribose, ties keliu Raseiniai-Šilinė, prie miškelio, apie 15.15 val. užkasė žemėje. Kitą dieną, apie 16.50 val. šias paslėptas psichotropines medžiagas, taikant nusikalstamos veikos imitacijos modelį, policijos pareigūnai pakeitė į apyvartoje neuždraustas medžiagas. Neilgai trukus šioje įvykio vietoje, pasaloje buvę policijos pareigūnai sulaikė L. M., kai šis vyras atvyko pasiimti žemėje paslėptą amfetaminą.

Policijos pareigūnai turėjo informacijos dėl neteisėto disponavimo labai dideliu kiekiu psichotropinių medžiagų, buvo sankcionuoti teismo slapti ikiteisminio tyrimo veiksmai – slaptas „VW Touran“ automobilio sekimas, kurį policijos pareigūnai ir sekė. Teisme jie papasakojo, kaip M. L. įvykio vietoje išlipęs  iš automobilio rankoje nešasi juodos spalvos paketą, matė, kaip sekamas M. L.  atlieka kasimo veiksmus ir slepia, maskuoja atnešta juodą paketą. Policijos pareigūnai matė, kaip paketą su amfetaminu jis užkasė žemėje, ties stulpeliu su užrašu „Kasinėti draudžiama“.    

Savo kaltę M. L. neigė per ikiteisminį tyrimą ir teisme, neigė ir tai, kad per kratas vyro automobilyje rasti 950 eurų  įgyti nusikalstamu būdu.

Teismas pažymėjo, kad M. L. inkriminuota nusikalstama veika yra įrodyta teisiamojo posėdžio metu duotais liudytojų parodymais, byloje esančiais ir teisiamojo posėdžio metu ištirtais duomenimis. M. L. atsakomybę lengvinančių aplinkybių teismas nenustatė, jo atsakomybę sunkinanti aplinkybė – nusikalstamas veikas padarė būdamas recidyvistas.   

Teismas M. L. už padarytą nusikaltimą pripažino kaltu ir paskyrė jam galutinę bausmę – laisvės atėmimą 12 metų 6 mėnesiams. Prie šios bausmės yra pridėta Šiaulių apylinkės teismo Kelmės rūmų 2019 m. kovo 13 d. nuosprendžiu paskirtos ir neatliktos bausmės dalis.

Šis nuosprendis yra neįsiteisėjęs ir gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui.

Šiaulių apygardos teismo informacija

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us