Raseinių naujienų portalas

KitaVerslas

VMI perdavė Ukrainai valstybės konfiskuoto turto už beveik 200 tūkst. eurų

Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI) informuoja, kad nuo praėjusių metų lapkričio mėn., vadovaudamasi Vystomojo bendradarbiavimo ir humanitarinės pagalbos įstatymu, Ukrainai perdavė 80 valstybės konfiskuotų transporto priemonių, kurių bendra vertė daugiau nei 181 tūkst. eurų.

„Glaudžiai bendradarbiaujame su Ukrainos savivaldybių administracijomis, girdime jų poreikius ir stengiamės padėti – teikiame įvairią humanitarinę pagalbą. Be automobilių praėjusiais metais taip pat perdavėme konfiskuotų keltuvų, guminių valčių, nardymo įrangos, žibintų, žibintuvėlių prožektorių, stalinių lempų. Bendrai Ukrainai perduota konfiskuoto turto iš viso už beveik 200 tūkst. eurų,“ – sako VMI kancleris Dainius Jasiulis, pridurdamas, kad artimiausiu metu paramai taip pat bus perduota mobilių telefonų ir planšetinių kompiuterių už daugiau nei 11 tūkst. eurų.

Transporto priemonės perduotos Bučos, Skviros (Kijevo sritis), Kramatorsko (Donecko sritis), Chmelnickio (Chmelnickio sritis), Narodičių (Žitomiro sritis) miestų, Černobajevkos kaimo admininistracijos (Chersono sritis) atstovams. Daugiausiai tai dyzelinių variklių, didesnio pravažumo transporto priemonės, pavyzdžiui, visureigiai, vienatūriai, vilkikai, krovininiai automobiliai, mikroautobusai ir keleiviniai autobusai, universalo kėbulo tipo automobiliai.

Į VMI apskaitą perimamos tik identifikuotos, tinkamos eksploatuoti transporto priemonės, kurias galima realizuoti. Po perėmimo į VMI apskaitą automobiliai, jei nėra perduodami humanitarinei pagalbai ar patikėjimo teise Lietuvos biudžetinėms įstaigoms, perduodami parduoti įmonėms, su kuriomis, atlikus viešąjį paslaugos pirkimą, VMI yra sudariusi pardavimo paslaugų teikimo sutartis. Šios automobiliusparduoda tomis kainomis, kokios buvo nustatytos perimant juos į VMI apskaitą. Jei transporto priemonės vertė didesnė kaip 7 tūkst. eurų, ji parduodama skelbiant viešąjį konkursą.

Iš viso pernai VMI realizavo apie 2,1 tūkst. transporto priemonių, už kuriuos gauta ir į valstybės biudžetą pervesta daugiau nei 2,6 mln. eurų. Šiuo metu parduodami 384 automobiliai, kurių bendra vertė apie 684 tūkst. eurų. Daugiau informacijos apie parduodamą valstybei perduotą turtą galima rasti čia.

Primename, kad VMI nei transporto priemonių, nei kito turto pati nekonfiskuoja. Konfiskuotas turtas perimamas į apskaitą ir realizuojamas, o konfiskuotos lėšos iš karto pervedamos į valstybės biudžetą. Sprendimus dėl konfiskavimo priima teismai ir / arba administracinius nusižengimus ne teismo tvarka nagrinėjanti institucija.

Konsultacijos mokesčių klausimais teikiamos paskambinus 1882 (+370 5 260 5060) ar e.būdu per Mano VMI, nuotolinės paslaugos – telefonu 8 5 2191 777. Paslaugos ir konsultacijos klientų aptarnavimo padaliniuose – tik su išankstine rezervacija.

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us