Raseinių naujienų portalas

KultūraNaujienos

Pirmieji metai įgyvendinant Raseinių ir Kėdainių rajonų savivaldybių bendradarbiavimo sutartį

2022 m. kovo 7 d. Raseinių rajono savivaldybės meras Andrius Bautronis ir Kėdainių rajono savivaldybės meras Valentinas Tamulis pasirašė bendradarbiavimo sutartį, kurios tikslas – stiprinti vietinį turizmą, siekiant abipusio pažinimo ir turistinių srautų didinimo rajonuose. Bendradarbiavimo sutartį pasirašiusios Savivaldybės įsipareigojo iki 2023 m. gruodžio 31 d. vieningai dirbti vietinio turizmo srityje: populiarinti turistinius maršrutus, bendradarbiauti siekiant didinti keliautojų srautus Raseinių ir Kėdainių teritorijose.

Raseinių rajono savivaldybės meras Andrius Bautronis ir Kėdainių rajono savivaldybės meras Valentinas Tamulis pasirašius bendradarbiavimo sutartį 2022 m. kovo 7 d. Raseinių r. sav. nuotrauka.

Apžvelgus 2022 m. pasiekti rezultatai džiugina – iš Raseinių rajono į Kėdainių rajoną išvyko 560 keliautojų, į Raseinius atvyko 522. Į Kėdainių rajoną itin aktyviai vyko bendruomenės, moksleiviai iš ugdymo įstaigų. Vieni iš populiariausių objektų raseiniškiams Kėdainių rajone buvo Krekenavos apžvalgos bokštas, Kėdainių senamiestis, Krakės ir Paberžė. Krakių miestelis itin traukė turistus su edukacija vaikams „Žydų kaimynystėje 150 metų: kodėl „žydiškai“ reiškia „atvirkščiai?“.

VšĮ Kėdainių turizmo ir verslo informacijos centro direktorė Daina Balasevičienė (kairėje) ir Kėdainių rajono savivaldybės mero patarėja ryšiam su visuomene Vilija Mockuvienė pabrėžia, kad daugumai Kėdainių krašto žmonių 2022 metai buvo puiki galimybė ne tik pamatyti bet ir pirmą kartą aplankyti šventą vietą, piligrimų traukos centrą – Šiluvą. Raseinių r. sav. nuotrauka

2022 metų vasarą kėdainiškiai Raseinių kraštą pažinti rinkosi dviem pagrindiniais maršrutais. Vienas jų veda per Lyduvėnus, Šiluvą, Maironio tėviškę ir gimtinę bei Betygalą. Betygaliečiai ne tik svečius supažindindavo su miestelio istorija, bet ir sočiai vaišindavo juos naminiu kugeliu, arbata bei kitais gardumynais. Kitas maršrutas buvo skirtas pažinti Viduklę, Molavėnų piliakalnių kompleksą, Lietuvos partizanų memorialą Kryžkalnyje ir Aštuonračio muziejų Nemakščiuose. Be abejo, buvo ragauta ir garsiųjų Viduklės koldūnų. Kėdainiškiai aktyviai lankė ir Raseinių miestą, kur juos pažintinių ekskursijų metu lydėjo gidai. Daugiau apie krašto istoriją sužinojo Raseinių krašto istorijos muziejaus ekspozicijose.

VšĮ „Atrask Raseinius“ direktorius džiaugiasi, kad ši sutartis ne tik populiarina mūsų kraštą, bet prisideda prie vietos krašto ekonomikos skatinimo. Atvykę kėdainiškiai Raseinių rajone pietauja, perka užkandžius ir suvenyrus, įsigyja muziejų bilietus. Dėka šios sutarties nemažai pinigų paliekama būtent mūsų rajone. Raseinių r. sav. nuotrauka.

Viena iš šios sutarties įgyvendintų priemonių – spalio 1 d. įvykęs pėsčiųjų žygis Paliepiai – Krakės. Jo metu žygiavę 32 dalyviai įveikė net 22 kilometrus. Žygeivius ne tik keliais, tačiau ir visiška bekele vedęs Matas Toliušis, socialiniuose tinkluose geriau žinomas kaip Barzdotas Gidas, maršrutą sudarė taip, kad būtų aplankyti abu rajonai, o dalyviai susipažintų su Krakių ir Paliepių gamta, istorija ir kultūra.

Sutarties nuostatas Raseinių rajone įgyvendina VšĮ „Atrask Raseinius“, o Kėdainiuose – VšĮ Kėdainių turizmo ir verslo informacijos centras. Sutartyje numatytos veiklos bus tęsiamos ir šiais metais.

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us