Raseinių naujienų portalas

NaujienosSveikata

Teismas nutraukė bylą dėl konkurso į Raseinių pirminės sveikatos priežiūros centro vadovus

Šiaulių apylinkės teismas ketvirtadienį nutraukė bylą dėl konkurso vadovauti Raseinių ligoninės ir pirminės sveikatos priežiūros centrui (PSPC), kurį rugpjūtį laimėjo Paulius Aukštikalnis.

Anot teismo, byla buvo nutraukta, nes ieškovė, buvusi įstaigos vadovė Violeta Užringienė, atsisakė ieškinio.

Pasak V. Užringienės, toks sprendimas priimtas susipažinus su abiejų konkursų posėdžių protokolais ir garso įrašais. Ieškovei nebekyla abejonių dėl konkurso objektyvumo. 

Teismas taip pat panaikino anksčiau taikytas laikinąsias apsaugos priemones – darbo sutarties pasirašymo procedūros sustabdymą, kuria Raseinių rajono savivaldybės administracija buvo įpareigota nesudaryti darbo sutarties su konkursą Raseinių pirminės sveikatos priežiūros centro direktoriaus pareigoms užimti laimėjusiu pretendentu, o jei tokia darbo sutartis jau sudaryta – buvo nustatytas laikinas darbo sutarties vykdymo sustabdymas.

Teismas paskirstė bylinėjimosi išlaidas ir grąžino ieškovei dalį sumokėto žyminio mokesčio.

Nutartis per septynias dienas nuo jos įteikimo dienos gali būti skundžiama atskiruoju skundu Šiaulių apygardos teismui.

Rugpjūčio pabaigoje Šiaulių apylinkės teismas nutarė sustabdyti įvykusio konkurso į Raseinių PSPC direktoriaus pareigas darbo sutarties pasirašymo procedūrą.

Šiuo metu P. Aukštikalnis Raseinių PSPC laikinai eina direktoriaus pareigas.

Kiek anksčiau penkios dešimtys Raseinių PSPC medikų kreipėsi į sveikatos apsaugos ministrą Arūną Dulkį prašydami stabdyti šioje įstaigoje vykstantį konkursą.

Ministrui ir merui adresuotame laiške Raseinių poliklinikos darbuotojai teigė, kad jų pasipiktinimą sukėlė faktas, jog dešimt metų įstaigoje dirbanti buvusi jos direktorė V. Užringienė nepateko į antrąjį konkurso turą.

Abejones dėl konkurso skaidrumo išreiškė ir Raseinių ligoninės medikai. Dalis jų pateikė prašymus išeiti iš darbo.

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us