Raseinių naujienų portalas

KitaLaisvalaikisMaistasPramogos

Ką bendro gali turėti pica ir Raseinių Magdė?

Kai susitinka kelios talentingos ir gerąja prasme pašėlusios asmenybės – lauk „iš koto“ verčiančio rezultato. Ką gali bendro turėti Raseiniuose gyvenantis, picas kepantis italas Roberto ir Raseinių Magdė? Klausimas, toks lyg ir lengvai jumoristinis, tačiau atsakymas yra, ir rimtas. Nuo vakar picerijoje „Picasa“ pradėta gaminti pica raseiniškio ausiai maloniu – „Raseinių Magdės“ pavadinimu.

Arnas Zmitra, VšĮ „Atrask, Raseinius“ vadovas ir gidas savo Facebook paskyroje dalinosi įspūdžiais: „Turbūt jau pabodo mano pasakojimai apie Raseinių Magdę, bet šitas tekstas – būtinas!

Taigi, Raseiniuose, netoli Magdės šulinio, jau kurį laiką veikia italo Roberto ir jo žmonos Živilės „vagonėlis“, kuriame kepamos nuostabios picos. Per ekskursijas vis praeinu pro Roberto, pamoju ranka ir miesto svečiams papasakoju, kad turim Raseiniuose tikrą italą, kuris kepa nuostabias picas“.

Susitikus dviem, energingoms ir į maisto gaminimą kūrybingai žiūrinčioms moterims – Jurgai Bulotienei ir Živilei Gečaitei-Bianco, gimė mintis sukurti firminę „Raseinių Magdės“ picą.

Pasak legendų ir istorijų, Raseinių Magdė buvusi įspūdingo grožio mergina, tai ir picos sudedamosios dalys – atitinkamai prabangios ir „nuodėmės“ vertos: picos padas padengtas baltu sūriu, tarsi užuomina į XVIII a. aristokratės pieno baltumą odą, jautienos kumpis (ne šiaip kokia kiauliena, juokavo J. Bulotienė), saulėje džiovinti pomidorai, nuostabaus skonio rukola ir prašom – rezultatas!

„Kvapai, spalvos tokie, kad patrauktų dėmesį, sustoti ir paragauti priverstų“, – picos kūrimo įspūdžiais dalinosi A. Zmitra, tvirtindamas, kad pica išskirtinė ir turi būti, gi Raseinių Magdė buvusi daili, vyrų dėmesį traukusi mergina. „Magdė anuomet irgi buvo keista su savo rūbais pagal prancūzišką madą, tad ir pica turi būti nepaprasta“, – šmaikštavo Arnas, kurio paskaitų, edukacijų dėka Raseinių Magdė tampa ryškiu, šiek tiek egzotišku ir mitais apipintu personažu.

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us