Raseinių naujienų portalas

KitaPramogos

Vykstate į Stambulą? 5 vietos, kurias būtina aplankyti

Stambulas – tarp Europos ir Azijos esantis tarpžemyninis miestas, unikalus savo kultūra ir istorija. Nors Stambulas dažnai yra tik tarpinė stotelė persėdimui į kitą skrydį, iš tiesų šis miestas turi nemažai, ką pasiūlyti, tad jį tikrai verta aplankyti. Kad tuo įsitikintumėte, čia pateiksime 5 vietas Stambule, kurias būtina pamatyti kiekvienam.

Sofijos soboras

Sofijos soboras yra Bizantijos architektūros šedevras, per amžius patyręs keletą transformacijų. Iš pradžių tai buvo Konstantinopolio stačiatikių patriarcho bazilika, po to – mečetė ir galiausiai – muziejus. Dabartiniame muziejuje yra pristatoma turtinga Sofijos soboro istorija ir jo kultūrinė reikšmė. Dėl masyvaus kupolo ir sudėtingų mozaikų jį būtina aplankyti visiems, besidomintiems ne tik istorija, bet ir architektūra.

Topkapio rūmai

Didingi Topkapio rūmai, kadaise buvę Osmanų imperijos administraciniu centru, sužavės kiekvieną. Dabar čia rasite eksponuojamus osmanų meno kūrinius ir artefaktus, o taip pat galėsite grožėtis įspūdinga rūmų architektūra. Apžiūrėjus vidų, rekomenduojama pasivaikščioti po lauko teritoriją, sodus, kurie irgi atims žadą. Apsilankymas Topkapio rūmuose leis iš arčiau pažvelgti į Osmanų imperijos sultonų ir jų šeimos narių gyvenimą.

Didysis Stambulo turgus

Didysis Stambulo turgus yra vienas seniausių ir didžiausių dengtų turgų pasaulyje, kuriame yra įsikūrę daugiau nei 4000 prekybos vietų, siūlančių viską – nuo prieskonių, tekstilės iki juvelyrinių dirbinių. Miesto svečiai itin mėgsta šį turgų, nes jis yra puiki vieta pasirūpinti unikaliomis dovanomis ir suvenyrais.

Galatos bokštas

Galatos bokštas yra viduramžių statinys, iš kurio atsiveria įspūdinga Stambulo panorama. Tai – puiki vieta saulei palydėti bei geriau susipažinti su miesto dydžiu ir jo statiniais. Jei norite dar įsimintinesnio laiko, turėkite omenyje, jog šiame bokšte yra įsikūręs restoranas ir net naktinis klubas.

Sultono Ahmedo mečetė

Ji, dar kitaip žinoma kaip Mėlynoji mečetė, yra vienas gražiausių statinių Stambule. Dėl šešių minaretų, rankų darbo mėlynų plytelių ir sudėtingos architektūros ji yra labai mylima tiek turistų, tiek vietinių gyventojų. Būtina žinoti, jog ši mečetė – veikiantys musulmonų maldos namai, todėl norintys apsilankyti joje turėtų laikytis tam tikrų taisyklių – dėvėti uždaresnius drabužius, dengiančius bent pečius ir kelius, ir prieš įeidami nusiauti batus.

Taigi, jei susidomėjote ir norėtumėte aplankyti Stambulą, skrydžio bilietus gera kaina galite įsigyti čia – https://lektuvubilietai.lt/lt/flights/countries/tr-keliones-i-turkija/ist-skrydziai-i-stanbula.

Užsk.:23/05/26

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us