Raseinių naujienų portalas

NaujienosSveikata

Įsigalioja reikalavimas turėti naujos komplektacijos vaistinėlių

Šeštadienį įsigalioja ne kartą atidėtas reikalavimas vairuotojams automobiliuose turėti naujos komplektacijos pirmosios pagalbos rinkinius.

Vaistininkai sako, kad naujų vaistinėlių paklausa paskutinėmis birželio dienomis išaugo daugiau kaip 20 kartų. Be kita ko, šiuo metu dalis vaistinių šių vaistinėlių dar turi, kitose atsargos jau baigiasi ir artimiausiu metu turėtų būti papildytos. 

„Balandį-gegužę gyventojai jų įsigydavo kiek dažniau nei metų pradžioje, tačiau paskutinėmis birželio dienomis vaistinėlių paklausa išaugo daugiau kaip 20 kartų. Vaistininkai taip pat pastebi, kad pavasarį gyventojai ne visada prašydavo naujos vaistinėlės, o dažniau atskirų jos komponentų, kurie įtraukti į naująją vairuotojų vaistinėlę“, – BNS sakė Lietuvos vaistinių asociacijos pirmininkė Kristina Nemaniūtė-Gagė. 

Ji sako, kad pastarosiomis dienomis vaistinėlių paklausa išaugo ir dėl akcijos, kurioje prašoma Ukrainai aukoti senas vaistinėles.

K. Nemaniūtės-Gagės teigimu, planuoti galimą vaistinėlių paklausą vaistinių tinklams yra ganėtinai sudėtinga: „Šiuo metu dalis vaistinių pirmos pagalbos vaistinėlių dar turi, kitose atsargos jau baigiasi, bet artimiausiu metu turėtų būti papildytos“. 

Įsigyti naujas vaistinėles iki liepos 1-osios turėjo tie, kurie jas pirko iki 2019 metų. Vairuotojams, kurių vaistinėlės buvo įsigytos vėliau, tereikia jas papildyti dviem turniketais arteriniam kraujavimui stabdyti, spaudžiamaisiais tvarsčiais,  medicininėmis pirštinėmis, pirmosios pagalbos gaivinimo kauke dirbtiniam kvėpavimui atlikti bei vienkartiniais šalčio maišeliais. 

Už netinkamą pirmosios pagalbos rinkinį ar vaistinėlės neturėjimą bus taikoma bauda nuo 10 iki 12 eurų. 

Terminas atsinaujinti vaistinėles buvo atidėtas tris kartus, nes dėl koronaviruso pandemijos ir karo Ukrainoje rinkoje trūko atnaujintos komplektacijos pirmosios pagalbos rinkinių. 

Paskutinį kartą reikalavimai vaistinėlėms buvo atnaujinami prieš 18 metų.  

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us