Raseinių naujienų portalas

KitaVerslas

„Regitra“ tobulina transporto registracijos veiklą: diegiami sistemų atnaujinimai

Šiais metais „Regitroje“ naudotų ir iš užsienio įvežtų transporto priemonių įregistruota apie 97 tūkst. Populiariausios naudotų automobilių markės išlieka tos pačios: „Volkswagen“, „BMW“, „Audi“, „Opel“, „Volvo“.

„Regitra“, gerindama klientams teikiamų paslaugų kokybę, diegia atnaujinimus transporto priemonių registracijos informacinėje sistemoje. Nuo šiol registruojant iš užsienio įvežtus automobilius, jų techniniai duomenys automatiniu būdu bus importuojami iš EUCARIS vairuotojų ir automobilių duomenų sistemos. Manoma, kad šio pokyčio dėka ilgainiui klientų vizitai „Regitros“ padaliniuose taps trumpesni ir registracijos paslaugos bus teikiamos greičiau bei kokybiškiau.  

Diegiant transporto registracijos sistemų atnaujinimus „Regitroje“, pereinamuoju laikotarpiu gali pasitaikyti trumpalaikių trikdžių, todėl klientų prašoma kantrybės ir supratingumo.

„Tobulindami duomenų rinkimo procesą, siekiame ne tik sutrumpinti jų apdorojimo laiką bei suteikti greitesnę paslaugą klientams, bet ir padidinti pačių duomenų tikslumą. Pavyzdžiui, registruojant lengvąjį automobilį, įvežtą iš užsienio, rankiniu būdu reikėdavo suvesti vidutiniškai 22 techninius parametrus, tad natūralu, jog rizika žmogiškosioms klaidoms išlikdavo. Automatizuotas procesas leis  užtikrinti kaupiamų duomenų kokybę ir patikimumą“, – teigia Miglė Marcevičiūtė, „Regitros“ Transporto priemonių registracijos skyriaus vadovė.

Anot M. Marcevičiūtės, apie 83 proc. visų pirmą kartą Lietuvoje registruojamų naudotų transporto priemonių yra įvežamos iš šalių, kurios teikia duomenis per EUCARIS – Europos transporto priemonių ir vairuotojų pažymėjimų informacinę sistemą. Ja naudojasi ir duomenimis tarpusavyje dalijasi 16 valstybių: Vokietija, Italija, Nyderlandai, Prancūzija, Belgija, Suomija, Latvija, Švedija ir kt.

Šiais metais „Regitroje“ naudotų ir iš užsienio įvežtų transporto priemonių įregistruota apie 97 tūkst. Populiariausios naudotų automobilių markės išlieka tos pačios: „Volkswagen“, „BMW“, „Audi“, „Opel“, „Volvo“.

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us