Raseinių naujienų portalas

NaujienosVerslas

Viešbučiai ir restoranai: geriau ribojimai, o ne galimybių pasas

Vyriausybei leidus maitinimo, apgyvendinimo, pramogų verslui pačiam spręsti, ar jau nuo kitos savaitės aptarnauti tik klientus su galimybių pasu, dalis verslo atstovų pasisako už tam tikrus veiklos apribojimus viduje, o ne galimybių pasą. 

„Blogiausias dalykas yra galimybių pasas“, – BNS pareiškė vienos didžiausių maisto tiekimo bendrovių „Amber Food“, valdančios apie keturias dešimtis restoranų, vadovas, Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacijos viceprezidentas Gediminas Balnis.

Asociacijos prezidentė Evalda Šiškauskienė taip pat mano, kad iki rugsėjo vidurio verslui geriau kiek riboti veiklą kavinių ir restoranų viduje.    

„Ar labiau veiks galimybių pasas, ar ribojimai? Manyčiau, kad iki rugsėjo 13-osios apribojimai būtų restoranų viduje patogiau“, – BNS ji. 

Pasak jos, pavasarį buvo įsitikinta, kad galimybių pasas ne visada veikia: „Jeigu vienas žmogus neturi jo, tai į vidų neina visa kompanija“. 

E. Šiškauskienė įsitikinusi, kad viešbučiai jau gali priimti klientus ir su galimybių pasais.  

„Miestuose yra labiau kontroliuojama, labai lengvai. Vėlgi, neaišku, koks tas procentas žmonių būtų. Be abejo, užsieniečiai atvažiuotų, nors jų yra nedidelis procentas, su tuo žaliuoju pasu, galbūt viešbučiams ir būtų lengviau“, – svarstė ji.  

Vis dėlto asociacijos vadovė mano, kad kurortų SPA, viešbučiuose, kur žmonės „gyvena pilnu tempu, ir dar užsakymų tebėra labai daug“, galimybių pasas dar neveiktų. 

„Žmonės užsisakę, tarkime, 10 dienų. Pusė turi tuos pasus, o pusė neturi – ką tada jiems daryti?“ –  kalbėjo asociacijos vadovė.  

G. Balnis piktinasi, kad galimybių paso reikės ne visose veiklose, todėl jo reikalauti anksčiau negu nuo rugsėjo vidurio neapsimoka, nes klientų nepadaugės. 

„Į restoranus atvykti dažnai priimami spontaniški sprendimai. Todėl jie (galimybių pasai – BNS) ir anksčiau neveikė, kai buvo kad ir trečdalis žmonių pasiskiepiję. Klientų buvo nulis. Dėl to, kad jį (pasą – BNS) reikia išsiimti, reikia žinoti, kaip tai padaryti, o dėl vieno atvejo, matyt, žmonėms per daug sudėtinga tą pasą susiieškoti“, – BNS aiškino G. Balnis. 

Be kita ko, jis mano, kad po rugsėjo 13-iosios į maitinimo įstaigas be galimybių paso patekti bus sunku dėl sugriežtintos kontrolės. 

„60 proc. restoranų yra uždarose patalpose prekybos centruose. Jau įeinant į prekybos centrą bus kontrolė. Jau į visą pastatą žmonės be galimybių paso nepateks“, – sakė G. Balnis.  

Jis prognozuoja, kad nuo rugsėjo 13-iosios klientų srautai sumažės.

„Didžiausias kritimas bus Klaipėdoje, nes ten mažiausiai pasiskiepijusių žmonių“, – BNS teigė G. Balnis. 

Verslas nuo kito pirmadienio galės pasirinkti, ar įleisti lankytojus tik su galimybių pasu. Tuomet jų skaičius prie vieno staliuko bus neribojamas, kaip ir maitinimas savitarnos principu, o dviejų metrų atstumas ir kaukių dėvėjimas tik rekomenduojamas.

Renginių tiek lauke, tiek viduje dalyvių su galimybių pasu skaičius nebus ribojamas, o iki 500 dalyvių galės valgyti stebint renginį iš sėdimų vietų.

Žmonėms be galimybių paso galios griežtesni apribojimai.

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us