Raseinių naujienų portalas

NuomonėsPolitikaPramogos

Raseiniai – raudonoje zonoje: politikai lieka „ant sofučių“, o visi kiti – skiepytis, testuotis!

Šiandien didžiajai daliai tautiečių tarsi privalu pasirinki, kurią pusę palaikyti: „atkišusių“ petį už laisvę, ar savo laivės suvokimą demonstruoti nesiskiepijant, o svarbiausia savo sprendimą garsiai viešinant ir dar bandant argumentuoti. Viduriuko tarsi nelikę, nors labai tikėtina, kad yra dalis žmonių, kurie savo sprendimą apie vakcinavimo procesą yra pasilikę sau ir kaip kultūringi žmonės, nei pietaudami, nei savo socialinių tinklų paskyroje garsiai netrimituoja, kodėl jie nusprendė taip, o ne kitaip. Ir tai yra laisvė. Rinktis, apsispręsti ir gyventi.

Tačiau kalba ne apie tai. Kalba apie nuovargį, nestabilumą ir nesaugumo jausmą. Iš mūsų jau mėnesių mėnesius yra atimta teisė gyventi įprastą gyvenimą. Norint patekti į bet kokią įstaigą: banko filialą, „Sodros“ skyrių, savivaldybės administraciją, žodžiu įstaigą, kurioje „tvarkomi reikalai“, esi priverstas registruotis iš anksto, dažniausiai vizitas planuojamas savaitėmis, taip kad „nutikus gyvenimui“, niekur nepaskubėsi – gyvename ekstremalios situacijos laikotarpiu ir dantis sukandę kenčiame. Gal čia ir nekiltų didelių klausimų, jei nematytum, kad šiaip jau gyvenimas tęsiasi ir ne valso, o pasiutpolkės ritmu. Kiekvieną savaitgalį beveik visos rajone esančios kaimų bendruomenės rengia šventes, kuriuose netrūksta garbingų aukštų politikų, tai su gėlėmis, tai su šakočiais, tai šiaip plačiai besišypsantys, grojantys ir šokantys. Susidaro nuomonė – darbo dienomis gyvename ekstremaliomis sąlygomis, savaitgaliais – „pasileidžiame“ plaukus. O Lietuva jau senokai patenka į „raudonąją“ zoną pagal COVID-19 sergamumą. Raseiniai – ne išimtis. Ir pasirodo todėl vieną kartą per mėnesį rengiamas tarybos posėdis vėl planuojamas nuotoliniu būdu. Tai kai reikia priimti rajono gyventojams svarbius sprendimus, galima dirbti sėdint ant sofytės, kai šventes švęsti, sąskrydžius organizuoti – tai užsimerki ir statistikos, tos „raudonos“, gali ir nematyti.

Politikams – visiems – šalies, rajonų lygmenyje buvo suteikta galimybė skiepytis vieniems iš pirmųjų. Žodžiu suremti pečius ir juos rinkusiai tautai pademonstruoti, kad mes galime kovoti su gyvenimą sustabdžiusiu virusu. Žodžiu teigiamu pavyzdžiu užkrėsti ir kitus. Kad dalis raseiniškių tarybos narių to nedarė – faktas. Savivaldybės vadovybė, paklausta, kiek tarybos narių yra susiskiepiję, per spaudos atstovę pateikė tik tokią informaciją”  „…kol kas ši informacija tikslinama…“ Rimtai? 25 tarybos nariai, iš jų meras (kurio skiepijimo procesas paviešintas per visas įmanomas rajono žiniasklaidos priemones, už pinigus ir nemokamai). Lieka 24. Kiek trunka tikslinti tokią informaciją?

Tai čia apie politikus. Matyt apie tą kitą visuomenės dalį. O norintys dirbti, deja privalo skiepytis ir  „padžiauti“ savo nuomonę, kad ir kokia ji būtų. Savivaldybės administracijoje, seniūnijose net 86 proc. darbuotojų JAU yra pasiskiepiję. Na „superinė“ statistika! Gi visi dabar skelbia, kad reikia gerinti statistiką. Reikia manyti, kad petį už laisvę, dalis jų atkišo, ne todėl kad to nori, o todėl, kad reikia maitinti šeimą, mokėti paskolas ir t.t…. Kalbant apie statistiką, Raseinių rajone paskiepytų asmenų yra tik 56,4 procentai.

Tai kas supriešino tą Lietuvą? Samdomi darbuotojai nelabai turi pasirinkimo laisvę, politikai – turi. Jie gali nesiskiepyti (ir tai jų gerbtina teisė rinktis) ir toliau „nuo sofučių“, nuotoliniu būdu priiminėti mums svarbius sprendimus, o paprastas kavinės darbuotojas, savivaldybės klerkas, gamykloje nugarą lenkiantis – PRIVALO. Jei tik nori valgyti. Tačiau, kad ir „degdami“ raudonai pagal sergamumą COVID-19, visi draugiškai: politikai, ir tie kiti, gali susitikti kokioje nors vasaros palydėtuvių šventėje.

Nuo dvigubų standartų tikrai sukasi galva…

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us