Raseinių naujienų portalas

KitaNaujienos

Naujas, konteinerinis, viešasis tualetas planuojamas šalia Meno mokyklos

Viešųjų tualetų trūkumas Raseinių mieste – jau seniai skaudi tema, nors būtent jie padeda kurti patrauklaus ir modernaus miesto įvaizdį, užtikrina miesto tvarką ir didina vietinių gyventojų, atvykstančių svečių ir turistų patogumą.

Šiandien „reikalui“ prispyrus tenka ilgokai pasukti galvą, kaip išspręsti šį subtilų klausimą. Miestelėnai ir Raseinių svečiai dažniausiai traukdavo į vieną iš didžiųjų prekybos centrų, kuriame yra įrengtas tualetas, tačiau šiandien ir juo pasinaudoti gali tik turintys galimybių pasą, mat patekti į šį PC galima tik praėjus pro apsaugą ir pateikus įvairias galimybes suteikiantį dokumentą.

Tad ieškantiems viešo tualeto lieka labai ribotas pasirinkimas. Autobusų stotyje įrengtas tualetas, už kurį reikia susimokėti arba Maironio parke esantis biotoletas, į kurį įeinantys specialiai dedasi kaukes, o praeinantys – suka nosį nuo nemalonaus kvapo. Tiesa dar yra kavinės, kurios kartais įsileidžia praeivius už atskirą mokestį.

Viešųjų tualetų problemą, Raseinių rajono vadovybė lyg ir ruošiasi spręsti. Pasigirdus kalboms, kad netoli Meno mokyklos yra planuojama įrengti tualetą, www.raseiniunaujienos.lt išsiuntė klausimus savivaldybės specialistams. Ir taip, adresu Vytauto Didžiojo gatvė 17A, yra planuojama įrengti viešąjį tualetą, kuris bus pritaikytas ir negalią turintiems asmenis, tačiau be mamoms reikalingo pervystymo kambario.

Vytauto Didžio g. 17A planuojama pastatyti konteinerinį viešąjį tualetą

Raseinių rajono savivaldybės Strateginio planavimo ir projektų valdymo skyriaus vyriausias specialistas Egidijus Alijauskas į klausimą, kodėl pasirinkta būtent ši vieta atsakė: „Tai yra miesto centras. Tualetas planuojamas valstybei priklausančiame žemės sklype, kurios didžiąją dalį pasitikėjimo teise valdo Raseinių rajono savivaldybė. Greta esantys sklypai – taip pat savivaldybės. Gautas ir sklypo dalies naudotojo sutikimas.“

Pasak valdininko šiame kieme turėtų atsirasti konteinerio tipo statinys, už kurio priežiūrą bus atsakinga UAB „Raseinių komunalinės paslaugos“.  Tualetas bus statomas iš savivaldybės biudžeto lėšų ir tam kol kas planuojama skirti 40 tūkst. Eur. Suma gali keistis įvykdžius konkursą.

Kiek per metus kainuos šio viešojo tualeto priežiūra ir išlaikymas – žinių nėra, nes pasak E. Alijausko: „Tokių skaičiavimų neturime, kadangi tai priklausys nuo naudojimo intensyvumo.“

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us