Raseinių naujienų portalas

LaisvalaikisNuomonėsRaseinių naujienų tv

VIDEO: #KITOKS požiūris su girkalniškiu rašytoju, žurnalistu Linu Bitvinsku

Rugpjūčio 13 d. girkalniškis, rašytojas Linas Bitvinskas savo socialinio tinklo paskyroje (Facebook) pradėjo rašyti „Antivakserio dienoraštį“. Rašiniai sulaukia didelio susidomėjimo ir įvairių komentarų. Pradėjus skaityti „Antivakserio dienoraštį“, stebina dienoraščio data, ji – visu mėnesiu priekyje, tai yra šiandien paskelbtas tekstas – gruodžio mėnesio Lietuvos vizija. Rašytojas pasirinkęs sveikos ironijos stilių, dažnai verčia į situaciją pažvelgti kitu kampu. Kviečiame pažiūrėti laidą #KITOKS požiūris su kraštiečiu Linu Bitvinsku.

Nežinomo autoriaus tekstas, rastas kasinėjant piliakalnių kompleksą, netoli sudeginto arklio palaikų ir molinių virvelinės keramikos šukių. Publikuosime dalimis.

I dalis PRADŽIA

2021 m. rugpjūčio 11 diena

2021 mūsų Gelbėtojo ir Viešpaties metais, likus keturioms dienoms iki Žolinės, konservatorių ir liberalų vyriausybės sprendimu sužinojau, kad jau greitai negalėsiu eiti į didesnes parduotuves, mane leis išmesti iš darbo, negalėsiu apsikirpti, žodžiu, būsiu antivalstybinis elementas. Nepatikėjau. Paklausiau kaimyno, kuris vedžiojo šunį. Tas patvirtino. Verkiau.

2021 m. rugpjūčio 15 diena

Atsikėliau anksti, pabudau iš apatijos, nusprendžiau veikti. „Maximoje“ nusipirkau konservų, „Kilkė tomato padaže“, „Turisto pusryčiai“, „Rūkyta skumbrė savo sultyse“. Abejojau, ar pirkti mažųjų aštuonkojų aliejuje, nepirkau. Konservų dėžutes išnešiau į mišką ir užkasiau 4 skirtingose vietose. Vietas pažymėjau žemėlapyje.

2021 m. rugpjūčio 15 diena

Žolinė. Buvau bažnyčioje. Nusipirkau žvakių ir vaško. Užkasiau miške. Vietas pažymėjau žemėlapyje. Pirkau portatyvinį radijo aparatą, kad galėčiau klausyti „Laisvosios Europos“ ir „Amerikos balso“ ir baterijų. Užkasiau prie „Kilkė tomato padaže“ konservų. „Norfoje“ gavau druskos ir degtukų. Pirkau ir „Karžygių” degtinės. Pagalvojau, o kam ją užkasti?

2021 m. rugpjūčio 20 diena

Nuėjau apsikirpti. Prašiau kuo trumpiau. Šeimos daktaras išrašė vaistų nuo nervų. Prašiau ilgesniam laikui. Užkasiau miške. Kartu užkasiau skalpelį, fiziologinio tirpalo, jeigu reikėtų smulkioms operacijoms. Vietą pažymėjau žemėlapyje. Einant į mišką mane stebėjo kaimynų šuo. Vaikai sužinojo, kad esu neskiepytas. Sakė neatvažiuos, kol nepasiskiepysiu.

2021 m. rugpjūčio 28 diena

Paskutinį kartą pavalgiau kavinėje, daugiau ten galės valgyti tik Užkalnis. Pasirinkau itališką maistą. Padavėja buvo maloni. Parduotuvėje pirkau kruopų. Pasilikau pas save. Einantį namo mane įtariai stebėjo kaimynas ir jo šuo. Ne už tokią Lietuvą aš kovojau.

2021 m. rugsėjo 1 diena

Paskutinį kartą buvau koncerte. Aišku ne Bunkė, bet kaimo kapela grojo gerai. Buvau gražiai apsikirpęs. Kaimynas sužino, kad aš neskiepytas. Nebeduoda rankos. Laiptinėje radau plakatą „Šiame name yra neskiepytų“. Vakare žemėlapyje studijavai bėgimo iš miesto kelius. Nutariau, kad geriausia pavojaus atveju bus išplaukti vandens keliu. Išardžiau sofą ir iš jos pradėjau gaminti plaustą.

2021 m. rugsėjo 5 diena

Nutariau išbandyti plaustą. Nepriėmė į troleibusą. Ne dėl galimybių paso. Plaustą parsinešiau ir pasidėjau į rūsį. Prie laiptinės mane stebėjo 4 kaimynai. Vienas kažkur skambino. Kad nekelti įtarimo, metalo supirktuvėje nusipirkau puodų ir arbatinuką, kuriuos taip pat užkasiau miške. Vietas pažymėjau žemėlapyje. Parėjau namo. Ant grindų sunkiai užmigau.

@Linas Bitvinskas #Antivakseriodienorašis

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us