Raseinių naujienų portalas

Pramogos

Regioninės radijo stotys iš grojaraščių šalina E. Dragūno kūrinius

Regioninės radijo stotys trečiadienį pranešė iš grojaraščių dėl pasisakymų apie Rusijos agresiją Ukrainoje šalinančios grupės „SEL“ lyderio Egidijaus Dragūno kūrinius.

„Yra gyvenime situacijų, kai negalima apsimetinėti, ir kiekvienas kūrėjas, išreikšdamas savo poziciją vienu ar kitu klausimu, turi prisiimti atsakomybę, – pranešime teigė Lietuvos regioninių radijo stočių asociacijos vadovas Liudas Ramanauskas.

„Jau ne kartą Egidijus Dragūnas savo elgesį ar savo prieštaringą poziciją mėgino pridengti įvairiais pasiteisinimais, kad vėliau klausytojai vėl rinktųsi į jo koncertus. Reikia padėti tam tašką. Nors dažnai galima išgirsti, kad kultūrą nuo politikos reikia atskirti, tačiau būna atvejų, kai to padaryti neįmanoma“, – teigė jis.

„Šiandieniniai įvykiai Ukrainoje įpareigoja ir kelia itin didelius reikalavimus viso likusio pasaulio žmonių atsakomybei: įsivertinti savo poelgius, pasverti kiekvieną ištartą žodį“, – pranešime sakė Kauno regioninės radijo stoties „TAU“ direktorius Audrius Kepežinskas.

Lietuvos regioninių radijo stočių asociacija vienija dvylika radijo stočių Kaune, Alytuje, Panevėžyje, Šiauliuose, Klaipėdoje, Marijampolėje, Utenoje, Tauragėje, Druskininkuose, Biržuose, Plungėje ir Mažeikiuose.

Teisėsauga antradienį pranešė pradėjusi ikiteisminį tyrimą dėl atlikėjo E. Dragūno pasisakymų apie karą Ukrainoje socialiniuose tinkluose paskelbtame vaizdo įraše.

Tyrimas pradėtas dėl viešo kurstymo smurtauti, fiziškai susidoroti su žmonių grupe ar jai priklausančiu asmeniu dėl amžiaus, lyties, seksualinės orientacijos, neįgalumo, rasės, tautybės, kalbos, kilmės, socialinės padėties, tikėjimo, įsitikinimų ar pažiūrų.

Už tai gresia bauda, laisvės apribojimas, areštas arba laisvės atėmimas iki trejų metų.

Apie Rusijos invaziją į Ukrainą E. Dragūnas pasisakė savo paskyroje instagrame.

„Tie, kurie sėdi ten ir šaudosi, vyksta natūralus planetos išvalymas. Tegul jie ten b*** šaudosi, tegul jie ten šika. Aš už taiką ir geriu alų“, – vaizdo įraše sakė E. Dragūnas.

Kaip pranešė 15min, vėliau šis vaizdo įrašas buvo ištrintas.

Šiais grupės „SEL“ lyderio komentarais pasipiktino ir jos nariai, kurie pranešė paliekantys grupę.

Vėliau, anot portalo, E. Dragūnas viešai piktinosi jo pasisakymą pasmerkusius pramogų pasaulio atstovais bei išvadino juos „idiotais“, taip pat keiksmažodžiais kreipėsi ir į atlikėją Justiną Jarutį.

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us