Raseinių naujienų portalas

NuomonėsPolitika

Seimo skilimas, kuris gali reikšti priešlaikinius rinkimus

Nuotrauka: Julius Kalinskas

II raundas

Opozicijos kantrybės taurę perpildė ketvirtadienio akibrokštas, kai prieš Seimo posėdį, opozicijoje esantiems socialdemokratams priklausantis Julius Sabatauskas pranešė, kad visi jos atstovai išbraukti iš pirmininkavimo Seimo posėdžiams birželio mėnesio grafiko.

Anot vieno iš Seimo vicepirmininkų, tai reiškia, kad valdantieji parodė norą dirbti be opozicijos.

Beprasidedant rytiniam ketvirtadienio posėdžiui, opozicija atsistojo ir išėjo iš Seimo salės, parodydami savo vertybes, savo charakterį. Ar įmanoma dirbti su tais, kurie sveiką protą pametę įsivaizduoja, kad yra Dievai? Susirinkę Kovo 11-osios salėje Seimo opozicija parengė rezoliuciją kokioje pateikiami reikalavimai:

  1. Mažinti PVM maistui,
  2. Mažinti akcizus kurui,
  3. Didinti vaiko pinigus,
  4. Sulyginti NPD (neapmokestinamą pajamų dydį) ir MMA (minimalų mėnesinis atlyginimas)
  5. Didinti viešajam sektoriui taikomą bazinį dydį,
  6. Priimti spendimą nepasiturintiems Lietuvos gyventojams skirti vienkartines 100 eurų išmokas,
  7. Priimti Lietuvos Respublikos Prezidento pateiktus teisės aktus, įgalinančius palankesnį vietos savivaldos finansavimą;
  8. Kreipiamasi į prezidentą, kad jis įvertintų pasitikėjimą Žemės ūkio ministru.

Vienkartinis šimtas eurų gal trumpam padės palengvinti gyvenimą lietuvių šeimoms, bet jis truputį kvepia artėjančiais rinkimais ir socdemų mėgstamu pasimėtymu pinigais. Šaunioji Seimo pirmininkė nuoširdžiai tikėjosi, kad po šios purvinų šachmatų partijos opozicija atneš rezoliuciją ir ateis ant kilimėlio pasikalbėti. Tačiau taip neįvyko ir gudriajai liberalei teko kulniuoti į Vasario 16-osios salę pasiimti rezoliucijos pačiai. Ji mielaširdingai kvietė kolegas grįžti ir dirbti liberalkonservatorių naudai toliau. Entuziastingų plojimų ir padėkų už vizitą neišgirdusi, nešina glėbiu reikalavimų, jau nebesugebėjo atsakyti į kolegų klausimus. Matyt partija – motina maitintoja – leidusi nebuvo.

Nuo vakar sulaikę kvapą laukiame kas bus toliau. Šiai situacijai precedentas jau yra. Dar 1992 metais, dėl skilimo ir negalėjimo konstruktyviai dirbti, Seimas pat save pasileido ir buvo rengiami priešlaikiniai rinkimai.

Gerda Juškevičenė

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us