Raseinių naujienų portalas

LaisvalaikisPramogos

Kinas po atviru dangumi Raseinių krašte

Jau nuo 2017 m. VšĮ „Atrask Raseinius“ komanda kasmet džiugina Raseinių krašto gyventojus ir svečius nemokamu lietuvišku kinu po atviru dangumi. Šiemet visus kvietėme pažiūrėti  dokumentinį filmą „Kernagis“ Raseiniuose ir Ariogaloje.

Liepos 21 d. vakarą visi neabejingi šviesaus atminimo Vytauto Kernagio gyvenimo istorijai ir kūrybai rinkosi į Maironio parką. Jau šeštus metus iš eilės organizuojamas renginys įrodė, jog raseiniškiai yra lietuviškų filmų fanai – čia susirinko rekordinis žiūrovų skaičius, daugiau nei 300! Liepos 27 d. šį filmą rinkosi pažiūrėti ariogališkiai RRKC kiemelyje. Kino filmas „Kernagis“ – pirmasis dokumentinis pasakojimas apie maestro Vytautą Kernagį. Tai vieno garsiausių visų laikų Lietuvos artistų išpažintis. Tai visos jo kartos dienoraštis. Ir liudijimas, kad nepakeičiamų yra. Režisierius Andrius Lekavičius žiūrovus kviečia leistis į V. Kernagio pasaulį, kuris pirmą kartą atveriamas intymaus ir nematyto šeimos archyvo dėka.

Džiugu, kad kiekvienais metais nemokamus kino seansus po atviru dangumi pamilsta vis daugiau žiūrovų. Dėkojame visiems atėjusiems Raseiniuose bei Ariogaloje! Na, o rugpjūčio 11 d. 21:30 val. visus kviečiame į Nemakščių Martyno Mažvydo gimnazijos vasaros estradą – čia nemokamai rodysime „Sidabrinės gervės“ laureatės Marijos Kavtaradzės filmą „Išgyventi vasarą“, kuris pripažintas geriausiu Baltijos šalių filmu.

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us