Raseinių naujienų portalas

LaisvalaikisMaistasVerslas

Parodos „Rinkis prekę lietuvišką“ dėmesio centre – geriausiais pripažinti maisto produktai

Į Kauno „Žalgirio“ areną jau keturioliktąjį kartą sugrįžo šalies gamintojų ir kūrėjų gaminius ir paslaugas pristatanti paroda „Rinkis prekę lietuvišką 2022“. Šiemet renginio lankytojų laukia rekordinis dalyvių skaičius –  262 prekės ženklų kūrėjai.

Tris dienas trunkanti paroda „Rinkis prekę lietuvišką“ kasmet sutraukia dešimtis tūkstančių lankytojų, norinčių atrasti įdomiausius ir sėkmingiausius šalies gaminius bei paslaugas. Apsilankiusieji kviečiami dalyvauti produktų ir gėrimų degustacijose, susipažinti su kosmetikos, buitinės chemijos, aprangos bei aksesuarų įvairove, sprendimais būstui ir interjerui.

Pirmąją parodos dieną itin didelis dėmesys skirtas maisto produktams – čia įvyko geriausiųjų apdovanojimai, virė diskusijos, vyko degustacijos.

Žemės ūkio viceministras Paulius Astrauskas, įteikęs aukso medalius geriausių gaminių, laimėjusių maisto pramonės eksponatų konkursą, gamintojams, pasidžiaugė, kad lietuviški maisto produktai  itin vertinami pasaulyje, todėl juos drąsiai galima vadinti šalies vizitine kortele. Parodoje savo produktus pristatantys gamintojai pastebėjo, kad vartotojų įpročiai pasikeitė – jie maisto produktus renkasi atidžiau, dažniau ieško sveikatai palankaus, ekologiško maisto. Taip pat drąsiau perka internetu – net duoną ir pieną – produktus, kurių šviežumu buvo įpratę įsitikinti rinkdamiesi juos gyvai.

Pasaulyje maisto poreikis smarkiai auga, nes daugėja gyventojų. Todėl maisto gamybą prilyginčiau mokslui. Tik bendradarbiaudami su mokslu galime pagaminti daugiau inovatyvių ir tvariais gamybos metodais pagamintų produktų, – parodoje surengtoje diskusijoje „Maisto pramonės transformacija: perspektyvos ir lūkesčiai globalių iššūkių kontekste“ sakė žemės ūkio viceministras P. Astrauskas.

Geriausi gaminiai, laimėję maisto pramonės eksponatų konkursą, parodoje „Rinkis prekę lietuvišką“ renkami jau keturiolika metų Šis konkursas padeda naujiems kūrėjams ar gaminiams būti pastebėtiems rinkoje, sulauti daugiau vertinimų  bei tobulinti savo produktus.

Šiemet maisto pramonės konkurso ekspertų komisijos vertinimui buvo pateikta daugiau pusšimtis maisto produktų, gėrimų ir kitų maisto pramonės produktų,  iš kurių 20 apdovanoti aukso medaliais.

 Nugalėtojais tapo:

  • Vytinta kalakuto krūtinėlė ( UAB „Armeni“)
  • Kanapių sėklų pesto su bazilikais ( UAB „Naturus“)
  • Druska malūnėlyje su levandomis, avietėmis ir mėta (MB freskofiorito.com )
  • Šaltalankių gira ( ūkininkė Daiva Kvedaraitė)
  • Ekologiškas kombučia rinkinys ( UAB  „Funkciniai gėrimai“ )
  • Sviestinis pyragas ,,Šimtalapis su aguonų įdaru‘‘ (Rita Bendžiuvienė )
  • Šakotis ( Laimutės Sadauskienės IĮ)
  • Džiovintų vaisių ir uogų šokolade rinkinys ,,Metų ratas‘‘ (UAB „Žali žali“)
  • Meduoliniai grybukai ( Birutės Drevininkaitienės įmonė „Rugelis)
  • Svarainių uogienė (MB „Bravo idėja“) 
  • Juodųjų gervuogių uogienė ,,Juodų perlų šokis‘‘ (UAB  „Prieskonių ambasada“)
  • Ekologiški grikių trapučiai ( UAB  „Ekofrisa“)
  • Pojūčių sinergijos dėžutė „Patirk Lietuvą“ ( Ūkininkė Regina Šerkšnienė ir VšĮ „Biokosmetikos akademija“)
  • Ekologiški marinuoti patisonai (UAB „Farmers circle“)  
  • Mini lęšių trapučiai (UAB  „Ustukų malūnas“)
  • Vaisių sulčių guminukai ,,Broliai lokiai‘‘ ( Bičių ūkis „Brolių medus“ )
  • Vaško indas bičių medui (VšĮ „Sveikim kartu“)
  • Multivitaminai vaikinams ir merginoms „Sapiens“ (UAB  „Nature Labs“)
  • Forte kolagenas „Sapiens“ (UAB  „Nature Labs“)
  • Maisto papildas grožiui MyBeautyForce (UAB  „Plenum LT“)

Maisto pramonės konkurso nominantus vertino žemės ūkio viceministras P. Astrauskas, Žemės ūkio ministerijos Tvarios žemės ūkio gamybos ir maisto pramonės departamento Maisto pramonės ir kooperacijos skyriaus vyriausioji specialistė Agnė Digaitienė,  Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos Kauno departamento direktorė Daiva Švelnienė, Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos Kauno departamento skyriaus patarėja Indrė Kukanauskaitė, Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacijos tarybos narys, Lietuvos istorinės virtuvės, restorano „Ertlio namas“ šeimininkas ir virtuvės šefas Tomas Rimydis, Lietuvos maisto eksportuotojų asociacijos direktorius Giedrius Bagušinskas.

 Arenoje vyksta tiek gyventojams, tiek verslui aktualūs renginiai, seminarai, diskusijos, konferencijos.

Parodoje galima pasisemti įkvėpimo kelionėms ir susipažinti su įdomiausiomis šalies vietomis. Čia įsikūrė „Neatrastas turizmas“ erdvė, kurioje pristatomi Kupiškio, Pasvalio ir Zarasų rajonų turizmo paslaugų tiekėjai: degustacijų, poilsinių ir aktyvių laisvalaikio veiklų, pažintinių turų organizatoriai. Taip pat laukia ir gastronominės įdomybės iš Pakruojo, Švėkšnos, Žiežmarių, Švenčionių, Anykščių, Vilniaus, Kauno, Klaipėdos bei kitų šalies rajonų.

Parodos programą galima rasti ČIA.

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us