Raseinių naujienų portalas

KitaVerslas

Gėlės ir jų dovanojimo etiketas

Nustebindami savo artimuosius tokiomis nuostabiomis gėlių puokštėmis, tikrai padarysite jiems įspūdį ir suteiksite įsimintinų akimirkų.

Gėlės – pati populiariausia ir paprasčiausia dovana dėmesiui parodyti, suteikianti džiaugsmo bet kokia proga (arba netgi be progos) kiekvienam žmogui. Norėdami padovanoti gėlių, galite tą padaryti pasinaudodami internetu ir pasirinkdami gėlių pristatymo paslaugą iš norimos internetinės parduotuvės, smulkesnę informaciją suderinant duotu telefonu. Tokiu atveju jūsų pasirinktos gėlės už tam tikrą mokestį bus saugiai ir greitai pristatytos norimu adresu.

Gėlių pasirinkimas dabar yra tikrai didelis, galima rinktis iš pavienių gėlių ar net iš kelių tipų puokščių.

Šiuo metu populiarios yra įvairios gėlių kompozicijos dėžutėse. Jų privalumas tas, kad žmogui, gavusiam tokią puokštę, nereikia rūpintis, kaip jas pamerkti, kadangi gėlių koteliai dėžutėje yra aprūpinti drėgme specialioje floristinėje kempinėje. Tokios puokštės pasižymi ilgu išsilaikymu.  Elegantiškos ir estetiškos gėlių dėžutės gali būti suformuotos ir įteiktos per kelias valandas nuo užsakymo iš jūsų pasirinktų gėlių. Dėžutės gali būti įvairių spalvų, dekoruotos įvairiomis dekoracijomis, atitinkančiomis šventės ar progos pobūdį ar dovanojančiojo emocijas – pavyzdžiui, norėdami išreikšti meilę, žmonės dažniausiai renkasi raudoną spalvą ar širdelės formos dėžutę, vaiko gimimo proga – pastelines spalvas ir atitinkamas dekoracijas. Gėlės, komponuojamos tokiose dėžutėse, gali būti įvairiausios – rožės, eustomos, gubojos, tulpės, bijūnai, narcizai, hiacintai, orchidėjos, frezijos, dažnai priklausomai nuo sezono. Labai mėgstamos gubojos, kurios gali būti įvairių spalvų, atrodo ažūriškai, nepretenzingai ir itin ilgai išlaiko nepakitusią išvaizdą. Gėlių dėžučių kainos svyruoja nuo 25€ iki kelių šimtų eurų, priklausomai nuo gėlių rūšies, gėlių kiekio jose ir papildomų dekoracijų.

Nustebindami savo artimuosius tokiomis nuostabiomis gėlių puokštėmis, tikrai padarysite jiems įspūdį ir suteiksite įsimintinų akimirkų.

Parduotuvėse yra didelis pasirinkimas ir pavienių gėlių rūšių, ir paprastų gėlių puokščių (ne dėžutėse). Galima rinktis norimą skaičių tos pačios rūšies ir spalvos gėlių arba derinti skirtingos spalvos tos pačios rūšies gėles, norint galima pirkti jau paruoštas, skoningai sukomponuotas ir stilingai į popierių įsuktas puokštes. Puokštės daromos iš įvairiausių rūšių gėlių, galima rinktis pagal tai, kokias gėles mėgsta žmogus, kuris jas gaus. Gėlių kvapas taip pat svarbus, todėl nepažinodami žmogaus, nedovanokime jam intensyviai kvepiančių gėlių ar jų puokščių. Visų laikų populiariausios gėlės, ypač dažnai dovanojamos jubiliejaus proga – rožės. Raudonos rožės (ypač didelis jų kiekis) dažniausiai padeda išreikšti meilę, aistrą ir tampa populiariu asmenukių objektu socialiniuose tinkluose. Jaunoms panelėms dažnai dovanojamos pastelinių, švelnių spalvų stilingos puokštės.

Atskira tema – gėlės laidotuvėms, jų pasirinkime vyrauja tam tikros visiems žinomos taisyklės. Gėlių puokštėje skaičius turi būti lyginis, dažniausiai naudojami balti chrizantemų, lelijų, kalijų žiedai ir žalios spalvos visžaliai augalai. Jei neturite galimybės atvykti, o norite išreikšti užuojautą mirusiojo artimiesiems, galite pasinaudoti gėlių ar vainikų pristatymo paslaugomis.

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us