Raseinių naujienų portalas

Kita

Ugniagesiai gelbėtojai gaisruose gelbsti žmonių gyvybes, bet negali išspręsti jų socialinių problemų

Liepos mėnuo paženklintas tragiškais gaisrais. Liepos 3 d. Šiauliuose ugnis nusinešė  dviejų vyrų gyvybes, ligoninėje mirė ir bandžiusi išsigelbėti mergina. O šiandien Švenčionių rajone, Magūnų seniūnijoje, Šeškynės kaime, gaisre vėl žuvo žmogus. Atvykus ugniagesiams gelbėtojams, namas jau degė atvira liepsna, nuo jo užsiliepsnojo ir šalia stovintis ūkinis pastatas. Sudegusiame namo prieangyje buvo rastas vyro kūnas, spėjama, namo savininko.

Pasak Švenčionių priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos vyresniosios specialistės Veronikos Večerienės, apsilankiusios gaisravietėje, negalią turintis vyras gyveno vienas,  socialinių darbuotojų neįsileisdavo.

„Name jau buvo išjungta elektra. Viena iš gaisro priežasčių – netvarkinga elektros įranga. Mat vyras savavališkai nuo elektros stulpo ją buvo prisijungęs, privedžiojęs daugybę laidų, kurie ėjo iš pastato į pastatą. Visas namas ir kiemas buvo užverstas daiktais, kuriuos žmogus nuolat tempdavo į namus. Gaisras buvo pastebėtas per vėlai, kadangi namas nuošalioje vietoje. Gaisrą pamatė ryte į darbą važiuodami kaimynai“, –  pasakoja V. Večerienė. Šio gaisro metu sudegė du pastatai, ugniagesiams pavyko išsaugoti ūkinį pastatą ir automobilį. 

Šiais metais gaisruose jau žuvo 55 gyventojai, pernai per tą patį laikotarpį – 40.  Kaip rodo tragiškos žūtys gaisruose, jie dažniau kyla būstuose, kurių  gyventojai turi socialinių problemų ir  dėl  savo gyvenimo būdo negeba pasirūpinti saugumu.

„Bandydami gelbėti žmonių gyvybes ugniagesiai  įdeda daug pastangų.   Gaisrų metu šiais metais jie išgelbėjo 52 žmones. Deja,  ugnis ir dūmai  žudo labai greitai.  Todėl dar kartą norime paprašyti gyventojų atsakingai elgtis visose  gyvenimo situacijose  Net ir vienas neatsakingai besielgiantis žmogus gali  kelti didelį pavojų ne tik sau, bet ir kitiems. Kaimynų požiūris į saugumą dažnai irgi būna nepakankamas.  Kad tuo reikia rūpintis, suvokiama, kai netenkama artimųjų ar turto“, – teigia Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento direktorius Saulius Greičius.    

Departamento  statistikos duomenimis, per ilguosius savaitgalius padaugėja gaisrų ir žūčių juose. Todėl ugniagesiai gelbėtojai, atsižvelgdami į išaugusią nelaimių tikimybę, prašo gyventojų saugiai elgtis su ugnimi.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento Komunikacijos skyrius

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us