Raseinių naujienų portalas

KultūraLaisvalaikis

Raseinių šiuolaikinės muzikos festivalio „Unseen Notes“ koncertai

Pirmieji rugpjūčio 11 d. 20 val. koncertuos Kazimieras Jušinskas (saksofonas) ir Paulius Vaškas (elektrinė gitara). Duetas atliks atliks savo kūrybos kompozicijas, turinčias iš anksto suplanuotą struktūrą, ir nors jos rėmuose  muzika atliekama improvizuotai, ji skamba  tarsi alternatyvių stilių pynė – rokas, laisvasis džiazas, funk`as, triukšmo muzika, ambient muzika, sinematinė muzika,  atlikėjų pinama iš savo muzikinės patirties įvairiose grupėse ir projektuose. Viena iš bendrų patirčių – grupė „Džiazlaif“, kuri taip pat yra koncertavusi Raseiniuose.

       https://www.youtube.com/watch?v=rcDuZHH_WOE
       Antrame šio vakaro koncerte – punk–electro jazz grupė QUARK EFFECT – Kornelijus Pukinskis – saksofonas, Dominykas Snarskis – mušamieji, Matas Samulionis – elektronika.  Ansamblis susikūrė Škotijoje, kur įrašė bei išleido debiutinį albumą „Lunar Soil“ (elektronika – Ronan Whittern). Pakeitusi savo sudėtį  grupė koncertuoja Lietuvoje ir toliau ieško naujo skambesio. Nors kūryboje Quark Effect semiasi idėjų iš experimental, avant-garde, post-punk, free jazz muzikos stilių, galutinis konkretaus kūrinio skambesys kiekvieną kartą gali kisti, kadangi pagrindinis šio trio variklis – improvizacija.
       https://www.youtube.com/watch?v=QTcWPbhyEAM
       Rugpjūčio 12 d. nuo 20 val. jaukiame VŠĮ „Atrask Raseinius“ kiemelyje išgirsime tarptautinį duetą – Aurelijus Užameckis (kontrabosas) ir norvegas Hein Westgaard (gitara). Aurelijus Užameckis šiuo metu gyvenantis Danijoje  yra vienu įdomiausių jaunosios kartos džiazo/improvizacinės muzikos scenos kūrėjų. Vis tik šio dueto atliekama muzika nėra griežtas, atonalus free džiazas. Aurelijus ir Heino pasirenka labiau svajingą, bereikalingomis frazėmis neperkrautą muzikinį pasakojimą – kontrabosas užmezga turiningą pokalbį su laisviau struktūruota gitaros linija.
      https://www.youtube.com/watch?v=ThuSVSMvJr4
      Antrasis šio vakaro duetas – Arminas Bižys (saksofonas) ir Simonas Kaupinis (tūba)– tai du pučiamųjų instrumentų atlikėjai, kaupiantys muzikinę patirtį šiuolaikinės akademinės ir  improvizacinės muzikos lauke. Atlikėjai yra ne tik aktyvūs ansamblio „Synaesthesis“ nariai, bet ir ne pirmą kartą garsiniais eksperimentais užsiimantis duetas. Koncerte duetas pristatys savo projektą „Taming the Air“, kurį  pirmą kartą atliko „Druskomanijos“ festivalyje.
       https://refusenik.org/kas-tar-teka/

      VšĮ „Atrask Raseinius“ kiemelyje  (Vytauto Didžiojo g. 17). rugpjūčio 11-12 d.

        Projektą dalinai finansuoja Lietuvos kultūros taryba.
       

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us