Raseinių naujienų portalas

KitaSveikata

Dantų protezavimas jauno amžiaus asmenims. Kas ir kaip?

Daugeliui žmonių iki šiol atrodo, kad dantų protezai yra dedami tik senyvo amžiaus asmenims. Tai nėra tiesa. Jaunas žmogus lygiai taip pat gali nešioti protezus. Ir tikrai aplinkiniai gali to net nežinoti, kadangi šiuo metu atliekamas dantų protezavimas yra toks inovatyvus, o patys dantys tokie natūralūs, kad niekas nežinos, kad esate su protezais.

Reikia suprasti, kad dantų protezas, kuris buvo dedamas prieš gerus 20 metų, yra visiškai kitoks šiuo metu. Ne veltui buvo taip intensyviai tobulinamos galimybės. Pasiektas labai našus rezultatas ir patys protezai vizualiai atrodo kaip implantai, tačiau kainuoja kur kas pigiau.

Kodėl jaunimui prireikia protezų?

Prarasti nuosavus dantis galima dėl daugelio priežasčių. Iki šiol dažnai yra galvojama, kad tokia problema kankina tik tuos, kurie netinkamai pasirūpina savo burnos ertme. Tačiau tai nėra visiškai tiesa. Kai kurių dantys genetiškai nėra sveiki, tad net ir jauname amžiuje gali tekti atsisveikinti su tikrais dantimis, ieškoti jų atkūrimo galimybių. Tokiu atveju protezavimas dažnai įvardijamas kaip geriausias pasirinkimas.

Žemiau pateikiame dažniausiai pasitaikančias priežastis, kurios lemia, kad jaunam žmogui prireikia dantų protezų.

  1. Taigi, pirmiausia įtaką daro netinkamai prižiūrimi dantys, tai yra, prasta higiena, kuri ir sukelia dantų netekimą.
  2. Jauni žmonės labai dažnai netinkamai maitinasi, vartoja produktus, kuriuose yra daug cukraus. Žinoma, kad dėl to dantys genda kur kas greičiau.
  3. Kartais tenka dantis protezuoti dėl to, kad po įvairiausių traumų yra netenkama nuosavų dantų.
  4. Būna ir demineralizacija. Jos rezultatas taip pat dažniausiai yra nuosavų dantų netekimas. Tokiu atveju dantų protezavimas arba implantavimas yra geriausios atkūrimo galimybės. Jaunam žmogui belieka nuspręsti, kuri opcija jam labiausiai tinka.
  5. Galiausiai, prie dantų netekimo prisidėti gali ir genetika. Paprasčiausiai vienų žmonių dantys yra tikrai kur kas silpnesni nei kitų.

Kad ir kokia bus netenkamų dantų priežastis – svarbiausia yra nelaukti, kuo greičiau ieškoti konkrečiam žmogui labiausiai tinkamo atkūrimo metodo. Dažniausiai minimas yra dantų protezavimas.

Prarastų dantų atkūrimo galimybės

Nesvarbu, kokia yra dantų netekimo priežastis – svarbiausia yra kuo greičiau imtis priemonių, kurios gali padėti tuos dantis atkurti. Šiuo metu yra net kelios dantų atkūrimo galimybės.

Žinoma, dėl dantų atkūrimo galimybių verčiausia yra tartis su specialistais, kurie atlieka tokias paslaugas. Jie suteiks visą svarbiausią informaciją ir padės pacientui nuspręsti – kas geriausiai tinka jam.

  • Dažniausiai pasirenkami dantų tilteliai bei karūnėlės.
  • Galimi dantų protezai ant implantų.
  • Taip pat ir dantų laminatės, kurios tinkamos tokiu atveju, kai reikia pagrinde sugrąžinti dantų patrauklumą.

Ar būtina atkurti prarastus dantis?

Kadangi dantų protezai kaina (https://www.aik.lt/odontologija/dantu-implantu-protezavimas) nėra didelė, natūralu, kad ši opcija dažnai įvardijama kaip pati geriausia tokiu atveju, kai norisi susitvarkyti dantukus visam laikui.  Faktas, kad atkurti prarastus dantis yra būtina.  Daugeliui atrodo, kad tik dėl estetikos, tačiau tai nėra visiškai tiesa. Žinoma, kad jaunesnio amžiaus asmenys dažniausiai daugiau dėmesio skiria patrauklumui nei vyresni, tačiau tai yra tik viena iš daugelio priežasčių, kodėl prarastų dantų atkūrimas yra būtinas. Praradus dantis – sumažėja gyvenimo kokybė, kadangi blogėja kramtymo galimybės, labiau kenčia tie dantys, kurie yra šalia prarastųjų. Taip pat dažniausiai kur kas sunkiau, blogiau sukramtomas maistas, tad kyla ir virškinimo problemos.

Užsk.:23/11/13

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us