Raseinių naujienų portalas

Nežinomo autoriaus tekstas, rastas kasinėjant piliakalnių kompleksą. Publikuosiu dalimis.

2021 m. rugsėjo 13 diena

2021 mūsų Gelbėtojo ir Viešpaties metų rugsėjo 13 diena buvo ilgiausia mano gyvenime. Ėjau į darbą, prisiminiau, kad sausio 13-ąją buvo šalta, o štai rugsėjo 13-ąją buvo šilta. Pagalvojau, kad čia ne pretekstas pasiduoti. Iškvietė pas viršininką. Ant stalo padėjo Šimonytės ir Tapino portretus, vadybininkas atnešė Maldeikienės ir Juknevičienės. Klausė, ar žinau, kas tokie. Žinojau, bet nenorėjau įskųsti žmonių. Tylėjau. Liepė pasirinkti, ar aš su Europa, ar su rusais. Nusprendžiau įrodyti ištikimybę europinėms vertybėms be žodžių ir pabučiuoti LGBT bendruomenės palaikymo ženklelį viršininko švarko atlape. Vadybininkai pargriovė ant stalo ir laikė. Nusprendžiau gintis teisiškai, paklausiau, kuo remiasi versdami skiepytis. Atsakė, kad Vyriausybės nutarimu. Atsakiau, kad aš nedirbu Vyriausybėje, paklausiau, o kiek medikų Vyriausybėje iš viso, viršininkas pasimetė, bet sakė: “Čia aš klausimus uždavinėju”, vadybininkai tebelaikė, vienas įplėšė man kelnes.

Pabandžiau paaiškinti, kad man nebūtina skiepytis, o antikūnių galiu gauti lytiniu keliu. Nesileido į kalbas. Nušalino nuo darbo ir liepė pasirinkti – rytoj parodau Galimybių pasą arba einu iš darbo savo noru be jokių išeitinių. Išeinant iš pastato pasivijo aukštesnes pajamas gaunantis vadybininkas ir įtikinėjo, kad pakels atlyginimą, jei nuspręsiu.

Namuose pavalgiau. Nusprendžiau vykti į žeminę. Susikroviau dvi tašes, tomahaukas ir virtuvinis peilis netilpo, laikiau rankose. Išsikviečiau taksi. Taksistas klausė, kur reikės nuvežti, atsakiau, kad į mišką. Taksistas kažkodėl užtrenkė dureles ir išvažiavo, turbūt jau ėmė matytis, kad esu neskiepytas. Išėjau pėsčias, praeidamas nuo vieno daugiabučio nulupau lietvamzdžio gabalą. Užkasiau miške. Vietas pažymėjau žemėlapyje. Grįžau namo. Kaimynai atkirto elektrą. Grįžau į mišką, atsikasiau bažnyčioje pirktų žvakių. Grįžtantį su žvakėmis mane stebėjo kaimynas su šunimi. Sėdint prie žvakės atėjo užjaučianti kaimynė ir parodė savo Galimybių pasą. Pasakiau, kad ateitų dieną, nes dabar neįžiūriu. Susisiuvau kelnes.

#Antivakseriodienorašis

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us